Hlavní obsah

Dvaačtyřicetiletý tenista Muster bude po 11 letech hrát na ATP Tour

VÍDEŇ

Jedenáct let po svém posledním představení na ATP Tour se bývalý nejlepší hráč světa Thomas Muster opět poměří s profesionálními tenisty. Dvaačtyřicetiletý vítěz Roland Garros 1995 se přihlásil na challenger v německém Braunschweigu, jenž se hraje koncem června.

Článek

Nejúspěšnější rakouský tenista všech dob, který nikdy oficiálně neukončil kariéru, působil v minulých letech na seniorské Champions Tour. Na challenger v Německu se přihlásil do kvalifikace dvouhry i čtyřhry.

"Rozhodně se ale nejedná o návrat na ATP Tour," řekl serveru diepresse.com Musterův manažer Herwig Straka. Vítěz 44 turnajů ATP plánuje absolvovat letos ještě další dva challengery a turnaje nižší kategorie.

"Je ambiciózní, trénovaný, ale neví přesně, na jaké úrovni se pohybuje," dodal. Pro plnohodnotný návrat je Muster podle Straky už starý, nicméně s hráči kolem 300. místa žebříčku má prý šanci.

Mustera naposledy registroval světový žebříček na konci roku 1999 na 189. místě. Především skvělý antukář je jedinou mužskou světovou jedničkou v takzvané open éře, jež během kariéry nevyhrála ani jeden zápas ve Wimbledonu.

Reklama