Hlavní obsah

Poprvé v historii nebude hrát ve Wimbledonu žádný Angličan

LONDÝN

Poprvé za 133 let, kdy se hraje slavný turnaj v londýnském Wimbledonu, v něm nebude hrát anglický tenista. Tři angličtí tenisté Alex Bogdanovic, Daniel Evans and Josh Goodall neprošli klasifikací a čtvrtfinalistovi nedávného turnaje v Eastbourne Jamesi Wardovi odmítli dát pořadatelé divokou kartu.

Článek

Británii bude ve Wimbledonu reprezentovat čtvrtý nasazený a jeden z favoritů Andy Murray a také Jamie Baker. Oba jsou ale Skotové a Murray si v Anglii neudělal mnoho přátel, když před čtyřmi roky odpověděl na otázku, komu přeje na fotbalovém mistrovství světa: "Komukoli, jen ne Anglii".

Třiadvacetiletý Ward je ve světovém žebříčku na 252. místě. Mohl hrát kvalifikaci, ale rozhodl se pro účast na turnaji v Eastbourne, který se koná vždy před Wimbledonem. Tam sice porazil dva hráče světové stovky, ale risk se mu nevyplatil a do Wimbledonu se nedostal.

Baker také není mezi prvními 250 světovými tenisty, ale divokou kartu získal. Organizátoři to vysvětlili tím, že letos se rozdávalo méně divokých karet a dostalo se tak i na méně britských tenistů.

Bývalý kapitán britského daviscupového týmu David Lloyd si ale myslí, že za rozhodnutím stojí šéf britské tenisové asociace Roger Draper. "Kdyby všichni vypadli v prvním kole, tak ztratí místo," řekl v nadsázce Lloyd.

Když se Draper stal v roce 2006 šéfem britského tenisu, slíbil, že do první stovky dostane víc britských hráčů.

Reklama

Související témata: