Hlavní obsah

Zakopalová si vyčítala zbytečně ztracený set proti Rezaiové

LONDÝN

Česká tenistka Klára Zakopalová si vyčítala zbytečně prohraný první set v utkání s Francouzkou Aravane Rezaiovou, ale nakonec se jí dnes ve Wimbledonu podařilo podruhé v kariéře postoupit do třetího kola grandslamového turnaje. Myslí si také, že ji vítězství posílí sebevědomí do dalšího kola, kde ji čeká desátá nasazená Italka Flavia Penetteová.

Článek

"Když s takovou hráčkou ztratím po vedení 4:0 set, tak je hrozně těžký se dostávat zpátky. Hrozně jsem si v duchu nadávala, ale snažila jsem se na to zapomenout," vrátila se Zakopalová k zápasu s 18. nasazenou Rezaiovou, kterou nakonec porazila 5:7, 6:3 a 6:3.

Pomohlo jí především to, že pokračovala v agresivní hře. "Snažila jsem se do toho jít pořád agresivně a nedostat se pod tlak," prohlásila osmadvacetiletá tenistka, která se snažila také dostat soupeřku co nejvíc do pohybu. "Ona má sice rány, ale pohyb není její úplně nejsilnější stránka," dodala.

"Je to pro mě úspěch a hlavně sebevědomí do dalších kol," řekla Zakopalová, která naposledy postoupila na grandslamu do třetího kola před sedmi lety v Austrálii. "Větší sebevědomí je hrozně důležitý, protože tady je na všechny hrozně velký tlak a každý se chce co nejvíc ukázat."

V dalším kole čeká pražskou rodačku Italka Pennettaová. "Už jsem s ní hrála několikrát, takže přesně vím, co mám očekávat," řekla Zakopalová, která s Italkou naposledy prohrála v květnu na turnaji v Madridu. "Určitě to bude střelba, ale ne taková jako s Rezaiovou. Nikdo nehraje snad rychleji než ona. V tomhle to bude asi příjemnější. Ale rozhodně je to hráčka první desítky, velice zkušená, bude to hrozně těžký."

Zatím jí nedělá větší potíže alergie, kterou na travnatých dvorcích trpí. "Nemohu dýchat nosem a to je tady moje hlavní potíž," řekla. "Stříkám si kapky do nosu a beru prášky. Beru si je večer, kdyby to bylo ráno, bylo by to, jako kdyby mě palicí bouchli do hlavy," řekla tenistka, která své medikamenty musí konzultovat s dopingovou kontrolou na turnaji.

Myslí si, že se jí forma zlepšuje od turnaje v Madridu. "Tam jsem se docela chytla a začala uhrávat dobrý výsledky. Teď se vezu na takové vítězné vlně," prohlásila.

Reklama