Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová se po dalším vítězství těší na Šarapovovou

LONDÝN

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová je přesvědčená, že favorizovanou Slovenku Danielu Hantuchovou dnes porazila ve druhém kole Wimbledonu díky tomu, že překonala nervozitu z vítězství a byla v rozhodujícím setu aktivnější. Těší se na další utkání s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou porazila jako juniorka, ale v jediném utkání na okruhu WTA s ní prohrála.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

Čtyřiadvacetiletá tenistka prohrála jasně první set, ale nemyslela si, že hraje špatně. "Ona ale hrála skvěle. Vůbec nekazila. Myslela jsem si ale, že to nemůže vydržet," řekla Záhlavová-Strýcová.

Hantuchová pak skutečně udělala pár zbytečných chyb. "A já jsem se chytla," řekla česká tenistka, která nakonec vyhrála 1:6, 6:2 a 6:4.

"Koncem třetího setu jsem ale začala být hrozně nervózní - to jsem cítila, že můžu vyhrát," řekla. Hantuchová dotáhla stav na 4:4, ale pak ji česká tenistka znovu vzala podání.

"Musím říct, že jsem hrála dobrý zápas," řekla Záhlavová-Strýcová. Zopakovala výsledek z roku 2008, kdy do třetího kola postoupila poté, co její soupeřka Alona Bondarenková zápas skrečovala.

"Každé kolo na grandslamu je důležité a pěkné vyhrát," myslí si tenistka. "Ale teď mám trochu jiný pocit, než před dvěma lety - lepší, hezčí, zaslouženější. Jsem šťastná a myslím si, že to není ještě konec," řekla.

Nyní ji čeká šestnáctá nasazená a vítězka Wimbledonu z roku 2004 Šarapovová. "Moc se na ten zápas těším," zdůraznila Záhlavová-Strýcová. "Půjdu do toho s tím, že mám za sebou dvě výborný kola. Věřím si."

Šarapovovou ještě v juniorské kategorii porazila ve finále v Austrálii. Na okruzích WTA s ní hrála jen jednou a na antuce. "To jsem dostala strašně. Ale to je antuka a tady jsme na trávě. To je něco jinýho," řekla se smíchem.

"My jsme spolu nikdy žádný problémy neměly, jen se moc nebavíme. Teda skoro vůbec," popisovala svůj vztah s ruskou tenistkou. Ale nevidí v tom nic osobního. "Ona se moc nebaví s nikým. Ona má takovej svůj svět," řekla Záhlavová-Strýcová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík