Hlavní obsah

VIDEO: Hulvát Hanescu plival ve Wimbledonu do publika, dostal pokutu

LONDÝN

Rumunský tenista Victor Hanescu dostal ve Wimbledonu pokutu 15.000 dolarů (313.000 korun) za to, že při utkání třetího kola s Němcem Danielem Brandsem plivl směrem k divákům a závěr zápasu úmyslně vypustil.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Rumunský tenista Victor Hanescu

Článek

Jednatřicátý nasazený hráč se dostal do sporu s fanoušky, kteří povzbuzovali Brandse, jenž bude osmifinálovým soupeřem Tomáše Berdycha. Za stavu 2:0 pro německého hráče v pátém setu jim Hanescu začal nadávat a dokonce vypustil z úst slinu.

Rozhodčí napomenul Haneska za nesportovní chování, načež tenista při svém servisu dvakrát úmyslně přešlápl a dvakrát zahrál dvojchybu. Rázem prohrával 0:3 a vzápětí utkání skrečoval s tím, že mu nedovolí pokračovat zranění nohy.

"Po prozkoumání incidentu bylo rozhodnuto, že Victor Hanescu byl potrestán pokutou 7500 dolarů za nesportovní chování a stejnou částkou za to, že v závěru zápasu nehrál naplno," uvedl dnes hlavní rozhodčí turnaje Andrew Jarrett v prohlášení.

Pořadatelé strhnou Haneskovi pokutu z prémie 46.780 dolarů (976.000 korun), kterou si vysloužil postupem do třetího kola. Tenista má deset dní na odvolání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články