Hlavní obsah

Zakopalová bojovala ve Wimbledonu víc s nemocí než se soupeřkou

LONDÝN

Klára Zakopalová, která dnes podlehla v osmifinále Wimbledonu estonské tenistce Kaie Kanepiové, bojovala víc s nemocí a horečkou než se soupeřkou. "Bylo vidět, že nemám dnes šanci," řekla po prohře 2:6 a 4:6. "Nemohu vůbec dýchat pusou. Když jsem se dostala do běhu, tak jsem se vůbec nemohla nadechnout a po výměně jsem se nemohla vydýchat," uvedla Zakopalová.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Klára Zakopalová

Článek

"Neměla jsem sílu. Nesoustředila jsem se ani na zápas, ale na to, abych to nějak přežila. Na kurtě mi naměřili teplotu," prohlásila tenistka, která se nechala během utkání ošetřit.

Když na začátku druhého setu vedla 3:0, tak to prý bylo jen proto, že Kanepiová hrála špatně. "Jakmile se do toho trochu dostala, tak bylo vidět, že nemám dneska šanci," řekla. "Strašně mě to mrzí, byla to hratelná soupeřka," uvedla.

Uznala nicméně i kvality Kanepiové. "Přece jen nemohu stoprocentně říci, že kdybych byla zdravá, tak jí určitě porazím. Jenom doufám, že takovou šanci ještě dostanu," řekla osmadvacetiletá tenistka, která i přes dnešní neúspěch zaznamenala letos ve Wimbledonu nejlepší výsledek na grandslamovém turnaji.

Zakopalové nebylo dobře už v minulém zápase a při nedělním tréninku. "Trénovala jsem hodinku a už jsem si říkala, že je to nějaký špatný. Cítila jsem, že se mi špatně dýchá, takže jsem jela zpátky do hotelu a celý den ležela v posteli," řekla tenistka, která bere léky proti alergii na trávu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori