Hlavní obsah

Britské listy oceňují výkon Kvitové, ale proti Williamsové jí nedávají naději

Britské listy oceňují úterní vítězství české tenistky Petry Kvitové ve čtvrtfinále Wimbledonu a označují ji za vycházející hvězdu a objev turnaje. Shodují se ale, že její šance ve čtvrtečním semifinále proti obhájkyni titulu Sereně Williamsové jsou minimální.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Kvitová před tímto turnajem nevyhrála na trávě ani zápas, ale ve Wimbledonu porazila už tři nasazené hráčky a ve čtvrtfinále proti Kaie Kanepiové utkání pozoruhodně obrátila, napsal The Daily Mail. The Daily Mirror označil dvacetiletou českou hráčku za vycházející hvězdu a dodal, že zvrat ve čtvrtfinále byl omračující.

"Je objevem turnaje"

Podle The Independent zápas potvrdil, že Kvitová je objevem turnaje. Několikrát byla krůček od porážky, ale nyní má šanci stát se první levorukou vítězkou Wimbledonu od triumfu Martiny Navrátilové v roce 1990, uvedl list.

I když má ale na kontě výhry nad Caroline Wozniackou a Viktorií Azarenkovou, bude potřebovat veškerou drzost mládí proti Sereně Williamsové, která letos ještě ve Wimbledonu neztratila set, dodal The Independent.

Podle The Guardian bude Kvitová, která již překonala své očekávání, pro Williamsovou zřejmě sotva něčím víc než malým zdržením na cestě ke čtvrtému wimbledonskému titulu.

Zastaví nosorožce hráškem?

Deník The Times napsal, že Kvitová se ocitla na dohled finále. Ale způsob, jakým bojovala o výhru nad Kanepiovou, naznačuje, že proti Sereně Williamsové "by v semifinále mohla připomínat lovce, který se snaží útočícího nosorožce zastavit hráškem", dodal list.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner