Hlavní obsah

Mahutova raketa z nejdelšího zápasu historie půjde do Síně slávy

NEWPORT

Francouzský tenista Nicolas Mahut, který před týdnem ve Wimbledonu odehrál proti Američanovi Johnu Isnerovi nejdelší utkání v historii, věnuje svou raketu a tričko z památného souboje muzeu v americkém Newportu. K předání vzpomínkových předmětů na 11 hodin a pět minut dlouhý duel dojde v sobotu před losem turnaje ATP, který pořádá newportská Síň slávy.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Až do úmoru hráli Francouz Nicolas Mahut (vlevo) a John Isner v prvním kole Wimbledonu.

Článek

Osmadvacetiletého Mahuta porážka ve třetí den utkání v poměru 68:70 v pátém setu ještě nepřebolela a bude prý trvat zřejmě ještě několik týdnů, než zápis do historie dokáže ocenit.

"Lidé na ulici mě zastavují a gratulují mi. Je to ale divné, protože pro mě je to pořád zklamání a bolest. Lidé asi koukají dál než na výsledek. Ale já asi potřebuji čas, než si uvědomím, že jsme s Johnem dokázali něco výjimečného," uvedl.

S úsměvem přešel dotaz novinářů, zda se neobává dalšího tenisového maratónu i na turnaji v Newportu, na který získal divokou kartu. "On přijede John? Ne, vážně, tentokrát to budou kratší zápasy," uvedl. Jediný severoamerický turnaj na trávě se totiž hraje na dva vítězné sety, přičemž v případném třetím rozhodne o vítězi tie-break.

Reklama

Související témata: