Hlavní obsah

Prokázala pozoruhodnou sebedůvěru, chválí Kvitovou britský tisk

Britský tisk pochválil českou tenistku Petru Kvitovou za její výkon v semifinále Wimbledonu proti obhájkyni titulu Sereně Williamsové, i když se shodl, že americká favoritka byla nad její síly.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petra Kvitová ve Wimbledonu

Článek

Čtvrteční semifinále ženské dvouhry i páteční souboj Tomáše Berdycha s Novakem Djokovičem však ve všech britských médiích zcela zastiňuje místní naděje Andy Murray, který bude usilovat o finále proti Rafaelu Nadalovi.

"Přesto, že hrála klidně a dokonce elegantně, rozsáhlé zkušenosti Sereny Williamsové pro ní byly příliš," napsaly The Times. "Přes své mládí a nezkušenost Češka prokázala, že je třeba ji brát vážně, a v prvním setu předvedla prvotřídní tenis," uvedl The Guardian.

Podle listu je pozoruhodné, že dvacetiletá Kvitová, která nikdy nebyla mezi prvními 40 hráčkami světa a letos v Austrálii Williamsové hladce podlehla, prokázala takovou sebedůvěru.

Podle The Independent neprojevila ve svém prvním grandslamovém semifinále žádné známky nervozity, ale nakonec nenašla zbraň na sílu Sereny Williamsové. "Zpočátku hrála skvěle a nenechala se impozantní soupeřkou zastrašit," uvedl list.

Podle The Daily Telegraph Serena Williamsová zvítězila především proto, že se jí vrátil její normální servis, tedy v jejím případě servis, který se nedá vrátit. Williamsovou, která je od většiny tenistek na okruhu zvyklá na poslušnost a podrobení, mohly bojovnost a temperament Kvitové překvapit.

"Kdyby si bojovnost z počátku utkání udržela celý zápas, mohla mít Češka šanci," napsal list. "Williamsová nebyla v nejlepší formě, hrála do sítě moc forhendů a stěžovala si na všechno od povrchu dvorce po poryvy větru," uvedl The Daily Telegraph.

"Ale Kvitová je až na 62. místě světového žebříčku, a tak neměla moc příležitostí prověřit svou hru proti nejlepším hráčkám. Její vlastní forhend se zhroutil, a umožnila tak Williamsové získat její podání. A to byla poslední šance, kterou mohla dostat," dodal list.

Reklama

Související témata: