Hlavní obsah

Slovenka Cibulková má pech, na Prague Open si kvůli zranění zase nezahraje

PRAHA

Tenistka Dominika Cibulková se stejně jako loni neobjeví na tenisovém turnaji žen ECM Prague Open, který se letos na pražské Štvanici uskuteční naposledy. Slovenská hráčka, aktuálně 46. v žebříčku WTA, se odhlásila kvůli zranění třísel.

Článek

"Dostal jsem zprávu od WTA, že se vytáhla z turnaje kvůli zranění třísla," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda. První informaci o zranění Cibulkové na pražském turnaji přinesl web sedmicka.cz.

Jednadvacetiletá Cibulková měla hrát v Praze už před rokem jako nejvýše nasazená. Tehdy ale po postupu do semifinále Roland Garros nepřijela kvůli zranění stehenního svalu. "Nevím, jestli je Praha pro ni zakletá, ale nedá se nic dělat," konstatoval Šavrda.

Místo Cibulkové se do hlavní soutěže dostala Němka Tatjana Maleková (94. dvouhra WTA). Nasazenou jedničkou by od 13. do 19. července měla být česká hráčka Lucie Šafářová.

Šestý ročník turnaje okruhu WTA se uskuteční na antukových dvorcích u Negrelliho viaduktu naposledy. Na jeho pokračování chybějí finance a pořadatelé turnaj prodali zpět organizaci WTA. Pořadatelé plánují, že za rok obnoví tradici mužských challengerů ATP.

Reklama