Hlavní obsah

Navrátilová s Novotnou vyhrály wimbledonský turnaj legend

Tenistky Martina Navrátilová a Jana Novotná znovu prokázaly, že toho ani po letech ze svého umu mnoho neztratily. Dnes vyhrály na wimbledonské trávě turnaj ve čtyřhře legend. Do něj bylo pozváno osm párů a nechybělo mezi nimi ani mnohem mladší duo Martina Hingisová, Anna Kurnikovová.

Foto: ČTK/AP

Martina Navrátilová (vlevo) a Jana Novotná

Článek

Třiapadesátiletá Navrátilová a jednačtyřicetiletá Novotná už před měsícem kralovaly podobnému turnaji při Roland Garros v Paříži. Tentokrát si ve finále poradily s americkou dvojicí Tracy Austinová, Kathy Rinaldiová-Stunkelová po setech 7:5 a 6:0.

Navrátilová tak přidala ke dvaceti wimbledonským trofejím další, mnohem důležitější souboj ale svedla v osobním životě. Několik měsíců bojovala s rakovinou prsu a podle nedávných informací už zhoubnou nemoc překonala.

Ve finále wimbledonské smíšené čtyřhry se v duelu zkušených deblových specialistů radovali sedmatřicetiletý Ind Leander Paes a o šest let mladší Cara Blacková ze Zimbabwe. Ti v rozhodujícím zápase porazili pár Wesley Moodie, Lisa Raymondová 6:4 a 7:6.

Paes si na své konto připsal již dvanácté grandslamové prvenství, polovinu z toho získal v mixu. Se svou současnou partnerkou zvítězili už předloni na US Open a letos na Australian Open. Blacková vyhrála grandslamový turnaj podesáté.

Reklama