Hlavní obsah

Tenisté jsou v Chile kompletní a věří ve společný úspěch - postup

COQUIMBO

Čeští tenisté jsou v Chile kompletní a mohou se naplno připravovat na čtvrtfinále Davisova poháru. Do Coquimba, kde se bude od pátku do neděle hrát, dnes dorazil i Ivo Minář, narychlo povolaný za zraněného Tomáše Berdycha.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek

"Nebylo to jednoduché, ale jsem rád, že se vše rychle vyřešilo a Ivo mohl rychle přiletět. Teď už jsme kompletní a můžeme trénovat, abychom zkusili dosáhnout na společný úspěch, to znamená porazit Chile," uvedl kapitán Jaroslav Navrátil na Facebooku českého týmu. "Bude to hodně těžké a vyrovnané, rozhodnou jen malé nuance," dodal.

Minář přiletěl do Coquimba s fyzioterapeutem Michalem Novotným. "Vydechnu a půjdeme na to," řekl Minář, kterého hned odpoledne čekal první lehký trénink. "Tak už to bývá, snad bude forma dobrá."

Tenisté bydlí v hotelu kousek od břehu Tichého oceánu. Kurty jsou součástí areálu, takže na trénink chodí pár minut pěšky. "Prostředí je fantastické, z hotelu to máme jen třicet metrů," řekl Navrátil. Hráči mají možnost se chodit rozklusat na pláž podél Pacifiku. Ráno je ale v Chile jen pět stupňů Celsia, přes den rtuť vyšplhá na sedmnáct stupňů.

Antuka na hlavním dvorci, který obklopují montované tribuny, je podle očekávání velice pomalá. A zatím není ideální. "Je to docela měkký, zatím až moc, ale do pátku bude v pořádku," věří kapitán. Ještě v horším stavu je tréninkový kurt. "To je totální oraniště, na tom se nedá hrát. Takový jsme nikde nezažili," řekl Navrátil.

Po odřeknutí finalisty Wimbledonu Berdycha je jedničkou týmu Jan Hájek, Minář by měl plnit roli dvojky, zatímco na čtyřhru jsou připraveni specialisté Lukáš Dlouhý a František Čermák. "Můžeme síly rozložit na čtyři hráče, což může být naší výhodou," uvedl Navrátil. Domácí budou spoléhat pouze na dvojici Nicolas Massu a Jorge Aguilar.

Pořadatelé se starají i o bezpečnost české tenisové výpravy. Všude postávají policisté. "Chodí s námi bodyguardi. Říkají, že je tady bezpečno, ale že je lepší být pod dohledem," řekl Navrátil.

Reklama

Související témata: