Hlavní obsah

Ondrášková prožila v Budapešti letošní úspěšný debut na WTA

BUDAPEŠŤ

Tenistka Zuzana Ondrášková se v Budapešti letos poprvé představila v hlavní soutěži turnaje WTA a hned uspěla. Vypadly naopak Sandra Záhlavová a Iveta Benešová, jež prohrála v prvním kole popáté za sebou.

Foto: sport.cz

Zuzana Ondrášková.

Článek

Třicetiletá Ondrášková v této sezoně zatím marně bojovala v kvalifikacích a dočkala se až nyní na antuce v maďarské metropoli. Dobrou formu si 154. hráčka světového žebříčku přenesla i do hlavní soutěže, v níž dnes porazila 6:4, 6:2 Soranu Cirsteaovou z Rumunska.

Opačně dopadla Benešová, které se v duelu s Alizé Cornetovou z Francie nepodařilo ukončit neúspěšnou sérii, již prožívá už více než dva měsíce. Česká tenistka přitom neměla k výhře daleko, první set vyhrála 6:4 a ve druhém měla brejk. Vedení však neudržela, prohrála 4:6 a ve třetí sadě se rozloučila "kanárem".

Sedmadvacetiletá bývalá česká jednička, jež je jednou z tváří blížícího se turnaje WTA v Praze, prožívá nevydařené období paradoxně od triumfu na turnaji ve Fezu. Od 1. května, kdy ve finále v Maroku porazila Simonu Halepovou, vyhrála pouze dva zápasy v kvalifikaci turnaje v Madridu.

Nedařilo se také Sandře Záhlavové, která prohrála s druhou nasazenou Alexandrou Dulgheruovou z Rumunska 2:6 a 3:6.

BUDAPEŠŤ (antuka, dotace 220 tisíc dolarů)
Dvouhra - 1. kolo:
Ondrášková (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:2, Cornetová (Fr.) - Benešová (ČR) 4:6, 6:4, 6:0, Dulgheruová (2-Rum.) - Záhlavová (ČR) 6:2, 6:3, Medinaová (4-Šp.) - Olaruová (Rum.) 3:6, 6:4, 6:0, Szavayová (7-Maď.) - Tošičová (Chorv.) 6:3, 6:2, Hercogová (8-Slovin.) - Klepačová (Slovin.) 6:1, 6:2, Meusburgerová (Rak.) - Pochabová (SR) 6:4, 7:5, Schnyderová (Švýc.) - Curenková (Ukr.) 6:3, 6:3, Klejbanovová (1-Rus.) - Karatančevová (Kaz.) 7:5, 6:4, Vinciová (6-It.) - Garbinová (It.) 7:5, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Jakimovová (Běl.) 3:6, 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: