Hlavní obsah

OBRAZEM: Z centrálního kurtu v Chile je oraniště, tenisté nemají kde trénovat

COQUIMBO

Šokující pohled čekal na české daviscupové reprezentanty a jejich nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila, když se dnes dopoledne vydali na chilský centrální kurt k tréninku. Na antuce totiž ležely kopečky nahrnuté antuky, které pomocníci odváželi za pomocí koleček, na některých místech se leskly kaluže vody.

Foto: Facebook - Czech Davis Cup Team

Poničený centrální dvorec v Chile

Článek

Na stejném dvorci by se mělo za dva dny začít hrát čtvrtfinále Davisova poháru. Antuka v areálu v chilském Coquimbu se možná nestačí dát do pořádku. Co se vlastně stalo? „Déšť a mráz dohromady,“ vysvětloval Navrátil na stránkách facebooku Českého daviscupového týmu. „Ten povrch je úplně zničený. Dva dny před zápasem. A nevím, jestli ho tito chilští robotníci dají dohromady,“ pokračoval s pochybami v hlase Navrátil.

Jeden z pomocníků se snaží upravit povrch na centrálním dvorci v Chile.foto: Facebook - Czech Davis Cup Team

„Nikdo z nás nevěří vlastním očím, protože ten kurt nebyl ideální ani před dvěma dny. To, co se tady děje, to jsem nikdy nezažil. Nevím, co by se muselo stát, aby ten kurt byl v pátek připravený,“ pokračovala v pesimistických úvahách nová česká jednička Jan Hájek.

Poničený centrální dvorec v Chilefoto: Facebook - Czech Davis Cup Team

„Momentálně, jak to vypadá, to opravdu hratelné být nemůže. To, co vidíme, není ani na turnajích kategorie Future,“ pokračoval Navrátil. „Nevím, co s tím bude rozhodčí dělat,“ dodal Navrátil a očima sledoval hlavního sudího, který před jeho očima právě zkoumal kurt.

Nehrající kapitán českého národního týmu Jaroslav Navrátil (vpravo) hovoří s hlavním rozhodčím o stavu povrchu centrálního kortu v Chile.foto: Facebook - Czech Davis Cup Team

České reprezentanty navíc mrzelo, že se nemohli rozehřát ani na tréninkovém hřišti. „Hráli jsme tam s Ivošem (Minářem) deset minut. Jen z místa, ale bořilo se to pod námi,“ vysvětloval Hájek.

Tréninkový dvorecfoto: Facebook - Czech Davis Cup Team

„Disaster. Das ist nicht normal. Unglaublich,“ snažil se situaci odlehčit deblista Lukáš Dlouhý. Nakonec se musel společně se svými spoluhráči spokojit s náhradním tréninkem. „Byli jsme běhat, byli jsme v posilovně a v bazénu,“ vyprávěl. Na centrálním kurtu se totiž opravdu tenis trénovat nedal. „Zatím bych to spíš viděl na petang,“ dodal Dlouhý.

Centrální kurt ještě před jeho poničenímfoto: Facebook - Czech Davis Cup Team

Čtvrtfinále Davisova poháru mezi domácím Chile a Českou republikou by mělo odstartovat v pátek 9. července od 16 hodin SEČ, v sobotu se uskuteční od 18 hodin čtyřhra a nedělní dvouhry začínají opět v 16 hodin. Všechny zápasy by měla odvysílat ČT 4.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Macháč - Ruusuvuori 2 : 2 probíhá Živě
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík