Hlavní obsah

Navrátil po Davis Cupu: Teď jsem rád, že Berdych do Chile nejel

Marek BurkertPrávo

Nehrající kapitán českého daviscupového výběru Jaroslav Navrátil prožíval před čtvrtfinále v Chile krušné okamžiky, když se nemohl spolehnout na pomoc Radka Štěpánka a wimbledonského finalisty Tomáše Berdycha. "Musel jsem povolat náhradníka za Tomáše, věřil jsem, že to Ivoš Minář zvládne. Chilané byli jak zpráskaní, když první den uhráli jen osm gamů," řekl Navrátil v rozhovoru pro Právo.

Foto: Facebook - Czech Davis Cup Team

Jan Hájek (vlevo) a Lukáš Dlouhý (uprostřed) vybíhají pod dohledem Jaroslava Navrátila na dvorec.

Článek

Zažil jste už někdy komplikovanější daviscupový výjezd? Hlavně to byla zatím nejdelší cesta... Pak jsme museli povolat náhradníka za Tomáše Berdycha. Člověk se musí rozhodnout správně. Padala jména Rosol nebo Vik, ale já věřil, že Ivoš Minář to zvládne. Davis Cup už zažil a nakonec to byla ta nejlepší volba. Chilané byli jak zpráskaní, když první den uhráli jen osm gamů.

Neříkejte ale, že jste neměl bez Štěpánka a Berdycha trochu nahnáno? U Radka jsem věděl hodně dopředu, že nepojede. A Tomáš? Abych řekl pravdu, trochu jsem to očekával. Odehrál všechny Davis Cupy a po Wimbledonu by to měl strašně složité. V tuhle chvíli jsem rád, že tam Berďa nejel. Dorazil by nejdřív ve středu, kdy byl kurt totálně nehratelnej. Takže by byl určitě nasr... Bylo by to pro něj hrozně komplikovaný, psychicky i fyzicky, jet z Wimbledonu do takovýhle díry, Coquimbo nebo jak se to jmenovalo.

Nebojíte se, že podobná situace ale může nastat i po US Open, na které navazuje semifinále v Srbsku? Musím počítat s tím, že Tomáš bude patřit k favoritům US Open. Když tam bude hrát semifinále, nebo třeba vyhraje, tak mu musíme pogratulovat a to rozhodnutí už je pak na něm. Na druhou stranu, nebude to přechod z trávy na antuku. Navíc Djokovič může na betonu při US Open taky dojít daleko. Srbové na tom budou stejně.

Vy se také vypravíte v září do New Yorku? Mám tam odcestovat, abych měl přehled. Srbské hráče ale znám, neměli by nás překvapit.

Nejdůležitější bude, aby se tým sešel kompletní, tedy i se Štěpánkem. Byli jste v kontaktu i při zápase v Chile? Radek mi třikrát volal, měl velikej zájem. I Tomáš poslal esemesku: „My tu mísu stejně vyhrajem.“ Žili s náma, přáli klukům, řekli co a jak. Radek vzpomínal, jak Petr Korda hrál v Chile nějakou exhibici s Riosem, co tam diváci vyváděli. To jsme naštěstí nezažili, my měli největší strach z rozhodčích, ale nakonec bylo všechno v klidu, žádnej problém.

Reklama