Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová smetla Schnyderovou a je ve finále Prague Open

PRAHA

Parádní výkon předvedla v semifinále tenisového Prague Open Barbora Záhlavová-Strýcová. Doslova přejela Švýcarku Patty Schnyderovou, které ve dvou setech povolila pouhé dva gamy. Po sadách 6:2, 6:0 si za pouhých třiapadesát minut proklestila cestu do finále, které si na okruhu WTA zahraje vůbec poprvé v kariéře. O premiérový titul se utká s Maďarkou Agnes Szavayovou, která vyřadila další Češku Lucii Hradeckou.

Foto: Pavel Lebeda/ECM Prague Open

Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

Maďarská tenistka tak překazila české finále, které mohlo ozdobit derniéru turnaje Prague Open. "Bylo by to samozřejmě hezké, ale je mi jedno, s kým budu hrát," řekla čtyřiadvacetiletá plzeňská rodačka Záhlavová-Strýcová. Narazí tedy na Szavayovou, která zdolala Hradeckou ve dvou setech 6:2 a 6:4.

Dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open (2002, 2003) získala dosud na okruhu WTA osm deblových vavřínů, ale ve dvouhře se do finále dostala poprvé až nyní. "Je to úžasný pocit, ještě teďka se třesu. Jsem šťastná," radovala se česká tenistka.

Souboj s levou rukou hrající Schnyderovou, někdejší sedmou hráčkou světa, vyšel Záhlavové-Strýcové parádně. Dobře se pohybovala, hrála dlouhé míče a využila faktu, že se na Švýcarce projevila únava.

"Je neuvěřitelný pocit, hrála jsem skoro bezchybný zápas. No, udělala jsem tak dvě chyby," popsala Záhlavová-Strýcová. "Ona hraje trošičku pomalý tenis, ale chytrý, takže jsem musela být trpělivá a vyšlo to," řekla česká hráčka. Jedinou krizi měla v prvním setu, kdy za stavu 4:1 prohrávala při svém podání 15:40. "Byla jsem fyzicky trošku dole, tam jsem musela být silná mentálně," řekla.

Záhlavová-Strýcová je druhou českou finalistkou turnaje ECM Prague Open. Při prvním ročníku se do boje o titul dostala v roce 2005 Zuzana Ondrášková, ale prohrála s Ruskou Dinarou Safinovou. Szavayová bude pro českou tenistku těžkou překážkou, minulý týden zvítězila v Budapešti a skvělou formu potvrzuje i na Štvanici. Jako nasazená sedmička prošla turnajem bez ztráty setu.

"Bylo těžké hrát proti domácí hráčce, která má v ochozech spoustu fanoušků. Ovšem těžké to bylo i pro ni, vím sama, že hrát před domácím publikem není jednoduché, zažila jsem to v Budapešti. Mohla jsem se opřít o své sebevědomí, protože mám za sebou hodně výher," uvedla Szavayová v televizním rozhovoru hned po skončení zápasu.

Turnaj žen ECM Prague Open v Praze (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále: Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Schnyderová (Švýc.) 6:2, 6:0, Szavayová (7-Maď.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:4.

Reklama