Hlavní obsah

Čech s Jágrem na svatbě Štěpánka byli. Proč chyběl Berdych?

PRAHA

Proč nedostal Berdych pozvánku na Štěpánkovu svatbu? Odpověď na tuhle otázku by si přál znát nejeden tenisový fanoušek. Mnohokrát demonstrovaná soudržnost daviscupového týmu dostala první trhlinu. Svatbu na Pražském hradě přitom sledovalo několik bývalých tenisových spoluhráček nevěsty, Štěpánek ze současného daviscupového týmu nepozval nikoho. A to budí zvědavost.

Foto: Juan Medina, Reuters

Čeští tenisté Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych si na kurtu rozumějí.

Článek

Štěpánek s Berdychem ve své daviscupové éře dokázali vyřadit nejeden favorizovaný tým. Ať už to byli Švýcaři s Rogerem Federerem, silnou Francii či Argentinu. Loni padli až ve finále s našlapaným Španělskem. Česká veřejnost si pamatuje upřímné oslavy obou tenistů po vítězných zápasech. A dokonce i na radostné křepčení po prohře v Barceloně. Oba tenisté stáli vždy při sobě. V dobrém i ve zlém.

Podobnou větu slyšel v sobotu Radek Štěpánek v katedrále sv. Víta, kde se po dvouletém vztahu oženil s Nicole Vaidišovou. U obřadu byli tradičně rodinní příslušníci, bývalé tenisové kolegyně Vaidišové Iveta Benešová a finalistka EMC Prague Open Barbora Záhlavová-Strýcová, sportovní přátelé ženicha Jaromír Jágr a Petr Čech, který však kvůli přátelskému zápasu Chelsea s Crystal Palace dorazil až po obřadu. Jen Berdych a ostatní členové daviscupového týmu chyběli. Finalista letošního Wimbledonu přitom byl v Praze, kde plnil své společenské povinnosti na tenisových dvorcích Sparty Praha.

„Nic bych za tím nehledal. Je to jeho rozhodnutí a to akceptuju. Vědu z toho dělat nebudu,“ odpovídal na štiplavé otázky novinářů Berdych, který vzápětí odmítl, že by jeho neúčast na svatbě mohla mít dopad na jejich společné tažení za Salátovou mísou. To mají svěřenci Jaroslava Navrátila rozehrané velice dobře, v semifinále se představí na hřišti Srbska. A je pravděpodobné, že k dispozici již budou Štěpánek i Berdych.

Ani sám Navrátil, jenž se pozvánky taktéž nedočkal, důvod nepozvání Berdycha na svatbu nezná. „Nedovedu to odhadnout. Celý loňský rok táhli spolu a je tedy divné, že nepozval Tomáše. Jeho to bude mrzet. Ale svatbu má Radek a jestli pozve sto lidí takových nebo jiných, to je jeho věci,“ řekl pro deník Sport.

„V Davis Cupu však vždy táhli za jeden provaz a to je pro mě klíčové,“ dodal Navrátil, jenž doufá, že nálada v jeho týmu zůstane stejně bojovná jako v předchozích duelech.

Reklama