Hlavní obsah

Berdych po dovolené na Tenerife chytá opět chuť na tenis

PRAHA

Tričko, šortky a pantofle k tomu. I takový odpočinek zvolil tenista Tomáš Berdych po věhlasném Wimbledonu, kde padl až ve finále. Nad jeho síly byl mocný Rafael Nadal. Vyčerpaná česká jednička poté nejela do Chile na Davis Cup. Odpočívala. Mimo jiné i v zemi posledního vítěze z Londýna. Elitní hráč světové desítky nabíral sílu u moře na ostrově Tenerife.

Foto: Phil Noble , Reuters

Tomáš Berdych během finále Wimbledonu.

Článek

Tomáši, cítíte, že jste odpočatý po zápasové pauze, nabral jste opět sílu? Myslím, že jo. Už jsem absolvoval pár kondičních tréninků, cítil jsem se v pohodě a zase chytám takovou tu chuť, aby se člověk zpátky k tenisu vrátil.

Díval jste se na Davis Cup českého týmu v Chile, věřil jste v úspěch? Bude to znít trošku divně, ale já jsem byl optimista v tom, že to kluci zvládnou, ale určitě jsem nečekal takový výsledek (Česko vyhrálo 4:1 na zápasy). Ale že se jim to takhle snadno podaří, jenom ukazuje, že celý tým má sílu, o které jsme vždycky mluvili, že to není jenom o tom, že hraju já s Radkem (Štěpánkem). Skvěle nás zastoupili, předvedli dobré výkony.

Trenér Jaroslav Navrátil připustil, že bylo možná dobře, že jste nejel do Chile, protože v daných  podmínkách, by to asi pro vás bylo těžké. Obrázky kurtu před začátkem nebudily velký optimismus, že? Viděl jsem až teď, jak kurt vypadal osmačtyřicet hodin před začátkem. Ani se mi tomu nechtělo věřit. Už jsem říkal po zápase v Londýně, že já bych určitě nebyl přínosem pro tým, že kluci, kteří trénovali na antuce a přiletěli včas do Chile, formu měli. Já bych se asi daleko víc trápil.

Nakonec vše dobře dopadlo, je na tom stejně i váš břišní sval? Ano, všechno je v pořádku.

Takže už řešíte strategii na další kolo se Srbskem, které je na programu v září? To utkání bude určitě těžké, hala pro dvacet tisíc lidí, publikum opravdu bouřlivé. To, co se nám povedlo loni v Chorvatsku, že tam byla většina Čechů, tak to teď určitě nebude, ale bude to zase nová zkušenost. Hráli jsme ve Španělsku, sice ne s dobrým výsledkem, ale tu zkušenost máme, snad se nám podaří zúročit.

Bude opět klíč ve čtyřhře? Ta v Davis Cupu hraje velkou roli, dá se říct, že v našem případě to tak vždy bylo, i loni, když jsme byli ve finále. Na druhou stranu oni mají sice prvního deblistu světa, ale musejí k němu dát někoho, s kým zase hrajou jen na Davis Cupu.

Tedy výhoda pro český tým? To si myslím. Když nám bude vše vycházet, a budeme hrát s Radkem, tak naše síla tu pořád je, můžeme je porazit.

Asi se nebude hrát na antuce, i Srbové mají raději středně tvrdý povrch, je to výhoda? Musím říct, že jsem o tom přemýšlel. Možná se tady neshodneme, ale já z pohledu Srbů bych si možná vybral antuku. Pro Radka je tvrdý povrch přece jen lepší. Takže soupeř má určitě o čem přemýšlet.

Reklama

  4 : 6, 5 : 5 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 5 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori