Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová nadávala jako dlaždič v přímém přenosu, diváci se bouří

PRAHA

Vytočená na nejvyšší možnou míru byla česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová ve finále ECM Prague Open, v němž hrála s pozdější vítězkou Agnes Szavayovou z Maďarska. Tradičně výbušná hráčka však měla smůlu v tom, že její extrémně sprosté urážky slyšeli diváci u televizních obrazovek. A ti poslali několik stížností Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Foto: www.pragueopen.cz

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

„Tady jsou všude ty pitomý mouchy!“ křičela Záhlavová-Strýcová, když ve čtvrtfinálovém utkání pražského turnaje udělal dvojchybu v utkání proti Švédce Johanně Larssonové. Tehdy se ještě diváci zasmáli a později tolerovali i další její slovní výlevy.

První finálový duel na turnaji WTA se pro Češku nevyvíjel nejdřív dobře, když s Maďarkou Szavayovou prohrála první set, ve druhém však zase dominovala Záhlavová-Strýcová. V rozhodující sadě se však česká tenistka trápila. Za nepříznivého stavu si rodačka z Plzně zavolala svého trenéra a manžela Jakuba Záhlavu, který měl u sebe port napojený na živé vysílání České televize.

„Prostě mě mr.. v hlavě! Já na ni se..!“ křičela na svého manžela, který je na způsob chování své svěřenkyně zvyklý. Ne tak diváci, kteří se rozhodli proti těmto vulgaritám protestovat. „Rada to projedná na svém zasedání, které se koná 3. srpna. Pokud se jedná o výskyt vulgarismů mezi 6. a 22. hodinou, pak hrozí provozovateli vydání upozornění na porušení zákona,“ řekla MfD Vilma Hušková z Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Česká televize se však postihu bát pravděpodobně nemusí. Trénování v přímém přenosu totiž nebylo její iniciativou, ale požádala o ni Mezinárodní tenisová federace ITF. Otázkou však zůstává, zda o televizním portu věděla samotná hráčka. „Nicméně trenéři věděli, že jsou pod dozorem kamery,“ sdělil MfD komentátor přímého přenosu Marek Svačina, jenž hrubý slovník čtyřiadvacetileté tenistky odstoudil.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík