Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová: Nikdo se nerozvádí, tak se píše o mých nadávkách

Mohla by se těšit z nejlepšího umístění na žebříčku WTA v kariéře, místo toho si Barbora Záhlavová-Strýcová na internetu pročítá diskuze o několika peprných slovech, které pronesla v přímém přenosu České televize při nedělním finále ECM Prague Open. 39. tenistka světa z rakouského Bad Gasteinu pro Právo a Sport.cz komentuje svou „nadávkovou kauzu“.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

Kolik hodin jste strávila u internetu, abyste zjistila, jaký kolem vás propuknul humbuk? Už jsem se za to omlouvala a omlouvám se i teď. Na druhou stranu chci říct, že to byl rozhovor mezi mnou a mým manželem. Neřvala jsem ta slova na celý kurt, jak jsem se teď na internetu taky dočetla.

Věděla jste, že má váš manžel připevněný na tričku mikroport? Viděla jsem, že mu mikrofon dávají. Ale zapomněla jsem na to. V polovině třetího setu, když se zápas láme, na takové věci prostě nemyslíte. Možná si někdo představuje, že jsem měla říct: Ajajaj, já nemilá... Ale prostě už se to stalo a já řekla něco úplně jiného.

Po čtvrtfinále jste přitom tvrdila, jak se snažíte pracovat na tom, abyste na kurtu neklela... No, to je trochu paradox, co? Já jsem prostě impulzivní. A když celou kariéru dáváte najevo emoce, tak ze dne na den se těžko přestává. Dokonce jsem měla pocit, že už jsem se v tom malinko zlepšila... Takže mě štve, že se to tak nafukuje. Asi zrovna nikdo nikoho nepodvádí nebo se nikdo nerozvádí, tak se píše o mně.

Barbora Záhlavová-Strýcováfoto: Pavel Lebeda/ECM Prague Open

Od pondělka jste 39. na světě, což je dosud vaše kariérní maximum, to jste asi ani neměla čas si moc vychutnat... Přesně tak. Byla jsem z toho smutná. Já se těšila z prvního finále v singlu v životě a místo toho se probírá tohle.

Zhruba osmdesát procent ohlasů na internetových diskusích vám ale nic nevyčítá. Taky mi připadlo, že většina mě snad ukamenovat nechce. Ale najde se vždycky pár lidí, co vás hned odsoudí, aniž by vás znali. A teď si budou myslet, že mluvím jak dlaždič i doma, což vůbec není pravda. Někteří lidé asi nikdy nedělali žádný sport. Tak nejspíš nevědí, co člověk v tom vypětí řekne. Vy jste něco hrál?

Jasně, basket. Takže, kdyby vám přidělali na dres mikrofon...

... tak by se svět dozvěděl poměrně zajímavé věci. (směje se). No, tak vidíte.

Co na tuhle „kauzu“ říkal váš manžel? Taky z toho byl přešlý jako já. Znova bych chtěla zopakovat, že soupeřce jsem v žádném případě nenadávala. Přijde mi, že ve chvíli, kdy jsem něčeho dosáhla, tak se řeší úplně něco jiného. To mi přijde takový český.

Šéf sportu v České televizi Ota Černý se měl vyjádřit, že vy už se na obrazovce ČT neobjevíte. Co na to říkáte? Hmm, to je pro mě novinka. Vážně? A on o tom takhle rozhoduje?

Těžko říct. Přinejmenším má důležité slovo. Tak Ota Černý. Nejspíš nikdy nedělal žádný sport a neřekl žádné sprosté slovo.

Reklama