Hlavní obsah

Hingisová: Možná se ještě objevím na okruhu mezi profesionálkami

PRAHA

Jsou to už tři roky, kdy se na kurtech světového okruhu WTA proháněla naposledy. Nyní to vypadá, že by se Martina Hingisová mohla na tenisové výsluní zase vrátit. Bývalá světová jednička hraje v současnosti sice jen exhibiční turnaje, ale připustila, že přemýšlí o tom vrátit se znovu na okruh mezi profesionálky. I když jen ve čtyřhře.

Foto: Phil Noble, Reuters

Martina Hingisová v objetí s Kurnikovovou během Wimbledonu 2010

Článek

"Už delší dobu o tom uvažuji. Nedávno jsem se o tom bavila i s Lindsay Davenportovou a možná bysme společně dostaly někde divokou kartu," přiznala devětadvacetiletá Hingisová v rozhovoru pro tenisový portál TenisNow.

O pět let starší Davenportová, jenž byla ještě před pěti lety rovněž světovou tenisovou jedničkou, má dokonce v plánu už v pondělí nastoupit na turnaji v americkém Stanfordu a poté v San Diegu.  Otázkou ovšem je, zda to bude po boku Hingisové. "Lindsay to vzala hodně vážně, ale já nejsem ještě úplně připravená," tvrdí opatrně rodačka z Košic.

Hingisová se nedávno předvedla ve Wimbledonu, kde po boku Anny Kurnikovové sehrála tři zápasy ve čtyřhře "veteránek". Držitelka patnácti grandslamových titulů z dvouhry i čtyřher se o návrat pokoušela i po svém předčasném konci kariéry v roce 2002, kdy musela s tenisem skončit kvůli řadě zranění. O čtyři roky později se vrátila, ale v roce 2007 ohlásila další konec, když vyplul na povrch její pozitvní dopingový test na kokain.

Na život bez profesionálního tenisu si ale nestěžuje. "Bez každodenního shonu tenisové hvězdy jsem objevila i jiné krásy života. Nemusím nikam pospíchat a cestování si užívám. V sedmnácti mě to i bavilo, ale teď už se na život tenisové profesionálky dívám jinak," prohlásila Hingisová.

Rovněž pomáhá své matce Melanii, která vede tenisovou akademii. "Máma se tomu věnuje a já občas pomáhám. Je tam asi 150 dětí, ale já nehraju podle jejich denního programu. Jako tenisová trenérka se v budoucnu příliš nevidím," usmála se.

Reklama