Hlavní obsah

Tenisté budou hrát semifinále Davis Cupu se Srbskem v Bělehradě

BĚLEHRAD

Čeští tenisté se v zářijovém semifinále Davisova poháru utkají se Srbskem v Bělehradě. Hrát se bude na tvrdém povrchu v areně s kapacitou 18.200 diváků. Dnes o tom podle serveru daviscup.com rozhodla Srbská tenisová federace.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek

Na tvrdém povrchu se český tým představí poprvé po sedmi letech - v září 2003 porazil 4:1 domácí Thajsko. Na "betonech" mají reprezentanti úspěšnou historickou bilanci pět vítězství a dvě porážky. V poslední době hráli především na antuce, na které nastoupili v předchozích čtyřech zápasech včetně loňského finále v Barceloně.

Srbsko do semifinále postoupilo poprvé v historii a na cestě vyřadilo USA a Chorvatsko. Tým se opírá o druhého hráče světa Novaka Djokoviče, který letos v soutěži neprohrál ani jeden zápas.

Výběr Jaroslava Navrátila se v utkání o postup do finále představí podruhé za sebou. Stejně jako před rokem narazí na balkánského soupeře, když loni vyřadil Chorvatsko. Letos Češi postoupili přes Belgii a Chile, přestože ve čtvrtfinále s Jihoameričany se museli obejít bez dvou nejlepších hráčů Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka.

Český tým se v samostatné historii utká se Srbskem poprvé. S jugoslávskými výběry má tehdejší československá reprezentace v historii Davisova poháru bilanci pěti výher a čtyř porážek. Poslední vzájemný duel se hrál v roce 1991.

Ve druhém semifinále Francie přivítá Argentinu v Palais des Sports de Gerland v Lyonu. Obě semifinále se hrají od 17. do 19. září.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori