Hlavní obsah

Bratři Bryanové získali rekordní 62. deblový titul, Friedl slaví triumf po 3 letech

PRAHA

Američtí bratři Bob a Mike Bryanové se na tenisovém turnaji v Los Angeles stali nejúspěšnější deblovou dvojicí historie. Dvaatřicetiletá dvojčata získala v neděli ve svém jubilejním stém finále 62. titul na okruhu ATP, čímž překonala slavné australské deblisty Todda Woodbridge a Marka Woodfordea.

Článek

Bratři Bryanové dosáhli na historické turnajové vítězství díky finálové výhře 6:7, 6:2 a 10:7 nad dvojicí složenou z jejich krajana Erika Butorace a Jeana-Juliena Rojera z Nizozemských Antil.

Ve finále dvouhry se v Los Angeles utkají nejvýše nasazení Andy Murray z Británie a domácí Sam Querrey.

Deblista Friedl získal v Umagu po třech letech titul

Tenista Leoš Friedl se na antuce v chorvatském Umagu dočkal po třech letech titulu ve čtyřhře na okruhu ATP. Třiatřicetiletý deblista porazil v dnešním finále spolu se Slovákem Filipem Poláškem 6:3 a 7:6 jiný česko-slovenský pár František Čermák, Michal Mertiňák.

Shodou okolností právě s Čermákem dosáhl Friedl v minulosti nejvíce úspěchů. Získal s ním 13 ze svých 15 titulů včetně toho dosud posledního ve Stuttgartu v roce 2007. Od té doby se wimbledonskému vítězi ve smíšené čtyřhře z roku 2001 nepodařilo ani postoupit do finále.

Titul ve dvouhře získal čtvrtý nasazený Juan Carlos Ferrero ze Španělska. Bývalý první hráč světa porazil ve finále Itala Potita Staraceho dvakrát 6:4 a připsal si třetí turnajové vítězství v sezoně a patnácté v kariéře. Starace si zahrál ve finále potřetí, ale na první triumf dál čeká.

Ruské finále v Istanbulu vyhrála Pavljučenkovová

Ruské finále tenisového turnaje v Istanbulu vyhrála Anastasija Pavljučenkovová. Třetí nasazená hráčka dnes porazila Jelenu Vesninovou po tříhodinové bitvě 5:7, 7:5 a 6:4 a připsala si druhý titul v kariéře.

Devatenáctiletá Pavljučenkovová navázala na březnový triumf z Monterrey a ve finálových zápasech si zatím drží stoprocentní bilanci.

Naopak Vesninové zhořkly dnešní čtyřiadvacáté narozeniny. Šedesátá hráčka světa nedokázala proměnit v titul ani jednu ze tří finálových účastí. Loni o triumf neúspěšně bojovala v Aucklandu a New Havenu.

Tenisový turnaj v Gstaadu vyhrál Španěl Almagro 

Tenisový turnaj ve švýcarském Gstaadu vyhrál druhý nasazený Španěl Nicolás Almagro. Ve finále v neděli porazil sedmičku Richarda Gasqueta z Francie po setech 7:5 a 6:1.

Čtyřiadvacetiletý Almagro si tak udržel perfektní letošní finálovou bilanci, když zvládl i předchozí utkání o titul v Bastadu. Sbírku úspěchů si rozšířil na celkem sedm titulů.

Naopak stejně starý Gasquet nenavázal na svůj čtyři roky starý triumf z Gstaadu a na švýcarském turnaji prohrál teprve podruhé z 13 zápasů. V sezoně si o titul zahrál potřetí a podruhé prohrál.

GSTAAD
Dvouhra - finále:
Almagro (2-Šp.) - Gasquet (7-Fr.) 7:5, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Brunström, Nieminen (Švéd./Fin.) - Melo, Soares (4-Braz.) 6:3, 6:7 (4:7), 11:9.
ISTANBUL
Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Vesninová (Rus.) 5:7, 7:5, 6:4.
LOS ANGELES
Dvouhra - finále:
Querrey (2-USA) - A. Murray (1-Brit.) 5:7, 7:6 (7:2), 6:3.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Butorac, Rojer (USA/Niz. Ant.) 6:7 (6:8), 6:2, 10:7.
STANFORD
Dvouhra - finále:
Azarenková (8-Běl.) - Šarapovová (5-Rus.) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Davenportová, Huberová (USA) - Yung-Jan Chan/Ťie Čeng (Tchaj-wan/Čína) 7:5, 6:7(8:10), 10:8.
UMAG
Dvouhra - finále:
Ferrero (4-Šp.) - Starace (It.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Friedl, Polášek (ČR/SR) - Čermák, Mertiňák (2-ČR/SR) 6:3, 7:6 (9:7).
WASHINGTON
Dvouhra - 1. kolo:
Malisse (Belg.) - Giraldo (Kol.) 4:6, 6:3, 6:4, Zeballos (Arg.) - Przysiezny (Pol.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová