Hlavní obsah

Kvitová si věří: Výhry zase přijdou

KODAŇ/PRAHA

Měsíc po postupu do semifinále Wimbledonu je Petra Kvitová opět nohama na zemi. Alespoň co se výsledků týká. Od chvíle, kdy jí v All England Clubu aplaudovali fanoušci i tenisové legendy, nevyhrála jediný zápas.

Foto: ČTK/AP

Po senzačním tažení Wimbledonem se Petře Kvitové na turnajích v Portoroži a Istanbulu nedařilo.

Článek

Portorož - stop hned v 1. kole. To samé minulý týden v Istanbulu. Navíc to nebyly porážky s nějakými přebornicemi. Ve Slovinsku nezvládla česká dvojka úvodní duel se Švýcarkou Vögeleovou (98. na žebříčku WTA), v Turecku nestačila na Lotyšku Sevastovovou (57.). A na internetových fórech už Kvitové anonymní diskutéři kvapně přisuzovali podobně neslavný tenisový konec, jaký potkal bývalou světovou sedmičku Nicole Vaidišovou.

Rodačka z Bílovce je však jiný případ. Chce makat dál. „Byli jsme týden v Tatrách a tam jsem pracovala na kondici, abych vydržela do US Open. Na betonech jsem toho zatím moc nenatrénovala,“ vysvětlovala Kvitová a z porážek se nestresovala. „Výhry zase přijdou,“ je si jistá.

Senzační wimbledonský průlom, který ji ze sedmé desítky světového žebříčku katapultoval až na 29. pozici, s ní prý nezamával. „V oblacích jsem se určitě nevznášela. Trochu víc lidí chtělo podpis, volalo pár novinářů, ale jinak všechno při starém,“ říkala před odletem na turnaj do Dánska.

Že by se k ní jako ke grandslamové semifinalistce začali pořadatelé chovat jinak, toho si už tuplem nevšimla. „Jen pár holek mi gratulovalo.“ Po Wimbledonu přemítala, jak proti ní budou mít soupeřky mnohem větší motivaci. „Ale taky mi to nepřišlo. Dobře, dvakrát jsem prohrála, ale já toho na betonu fakt moc nenahrála,“ zopakovala Kvitová. „To byl spíš ten důvod, než že by se na mě někdo chtěl vytáhnout.“

V Kodani by teď měla mít klid. Všechno se bude točit kolem dánské hvězdičky a čtvrté tenistky světa Caroliny Wozniacké. Ano, té, kterou Kvitová ve Wimbledonu „zmasakrovala“ 6:2, 6:0. „Takový zápas by nebylo od věci zopakovat. Hraje se v hale, což mám ráda. Ale nejdřív se musím ke Carolině turnajovým pavoukem vůbec dostat...“

Když se to nepovede, není důvod se stresovat. Ještě v generálce před Wimbledonem prohrála Kvitová v prvním kole na trávě v Hertogenboschi. A pak? Šest skvělých zápasů. Nejlepší by bylo, kdyby si po US Open mohla říct stejně jako světová jednička Serena Williamsová: „Nechte si menší turnaje, já mám svoje grandslamy!“

Srpen na betonu

Tento týden hraje v Kodani, pak se přesune do Montrealu a do New Haven. Hraje se na tvrdém povrchu. V tomto období neobhajuje za minulý rok moc bodů, tentokrát tedy může jen získat. Poslední týden v srpnu začíná US Open, kde Kvitová loni porazila tehdejší světovou jedničku Rusku Safinovou a prohrála až ve 4. kole těsně s Belgičankou Wickmayerovou. Na posledním grandslamu sezóny tak bude hájit 280 bodů do žebříčku WTA. „Nejlepší by bylo uhrát něco už teď, abych se v New Yorku nemusela tolik stresovat,“ přeje si 20letá tenistka.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková