Hlavní obsah

VIDEO: Další malér tenisového průšviháře. Močil, telefonoval a byl diskvalifikován

VÍDEŇ

Rakouská tenisová dvojka Daniel Köllerer z průšvihů nevyjde. Teď se na turnaji v italském Cordenons namočil do dalšího... Během zápasu prvního kola s Nizozemcem Haasem si mezi druhým a třetím setem odskočil na záchod, kde v mobilu naslouchal taktickým pokynům svého kouče Eggera. Jen co se vrátil na kurt, sudí ho diskvalifikoval a utkání skrečoval.

Foto: www.salzburg.com

Rakouský tenista Daniel Köllerer

Článek

Za vyrovnaného stavu mezi druhým a rozhodujícím třetím setem pocítil šestadvacetiletý rakouský tenista Daniel Köllerer údajně nutkavou potřebu odskočit si na záchod. Samozřejmě  na tom nic zlého nebylo a ani rozhodčí nic nenamítali. Tedy dokud nepřišli na to, že za nutkavou potřebou se skrývala lest.

Známý průšvihář Köllerer si totiž odskočil na záchod jen proto, aby z mobilu vyslechl taktické pokyny a rady svého trenéra Markuse Eggera. Měl smůlu, protože jeho hovor vyslechl na toaletě jeden z rozhodčích, který všechno nahlásil hlavnímu. A protože udílení taktických rad a pokynů je v tenise zakázané, ten Köllerera okamžitě diskvalifikoval a nesvolil, aby k třetí sadě nastoupil.

Rakouský tenista tak přijde nejen o body získané na challengerech, ale navíc bude muset zaplatit pořádnou pokutu. Samozřejmě mu přitížilo, že nešlo o jeho první průšvih.

V červnu nadával Köllerer Brazilci Júlio Silvovi do opic, které slezly ze stromu a neměly by pobíhat po kurtu, takže soupeř ho samozřejmě obvinil z rasismu. Před nedávnem zase vytočil svého krajana Stefana Koubka. Tomu nadával a urážel tak, že se Koubek neudržel a při výměně stran ho chytil pod krkem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori