Hlavní obsah

Davenportová se po dvou letech vrátila na kurt a vyhrála

SAN DIEGO

Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová se po dvouleté odmlce objevila na tenisových kurtech při soutěžním zápasu. V San Diegu se přihlásila do čtyřhry po boku krajanky Liezel Huberové a po výhře 7:5, 6:2 nad párem Craybasová, Perryová postoupila do druhého kola.

Článek

Čtyřiatřicetiletá matka tříletého syna a roční dcery se divákům naposledy představila při US Open v roce 2008. Po dalším přírůstku ale už o nějakém trvalém návratu do tenisového světa neuvažuje. "V žádném případě. Jsem takhle šťastná a nechci se ke dvouhrám vracet. Trénovala jsem na exhibici World Team Tennis a Liezel se mě zeptala, zda bych si s ní nezahrála. A proč ne? Hrát dva týdny v Kalifornii není problém, můžu odjet i s malými dětmi," hlásila ještě před turnajem Davenportová.

S dvouhrou už se v San Diegu rozloučila nejvýše nasazená Srbka Jelena Jankovičová, která nestačila na Rusku Alisu Klejbanovovou. Jankovičová si před dvěma týdny zvrtla kotník ve Slovinsku a na jejím výkonu to bylo znát. "Bála jsem se rychlejšího pohybu, strachovala jsem se, aby se mi to znovu nevymklo. Nevěřím si při pohybech ze strany na stranu," uvedla bývalá světová jednička.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková