Hlavní obsah

Berdych vypadl ve Washingtonu ve čtvrtfinále s Malissem

Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. Finalista Wimbledonu dnes prohrál s Xavierem Malissem z Belgie ve třech setech 4:6, 6:3 a 2:6.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Tomáš Berdych při utkání s Dmitrijem Tursunovem na turnaji ve Washingtonu.

Článek

Přes porážku se Berdych v pondělí posune v žebříčku na sedmé místo světa, čímž dosáhne nejlepšího postavení v kariéře. Momentálně osmý hráč světa přeskočí Argentince Juana Martina del Potra, který kvůli dlouhodobému zranění neobhajuje ve Washingtonu loňský titul.

Berdych nastoupil k utkání s Malissem deset hodin poté, co se dostal do postele po výhře ve třetím kole nad Andrejem Golubjovem z Kazachstánu 6:3, 5:7 a 7:5. "Neznám jiný sport, kde by se tohle mohlo stát. V prvním setu jsem měl dojem, že ještě spím. Nebyl jsem stoprocentní. Chtěl jsem hrát lépe," řekl Berdych podle AFP.

Český hráč plnil roli nejvýše nasazeného a jeho zápas začínal v poledne washingtonského času, aby byl v televizi. "Tohle je špatná zkušenost, jako jednička jsem měl mít lepší časový program," uvedl Berdych. "Proto sem za rok nepřijedu," dodal.

V utkání s Malissem měl nejvýše nasazený Berdych stejně jako v obou předchozích zápasech problém s prvním servisem, jehož úspěšnost jen těsně překročila padesát procent. Po ztracené první sadě se dostal do tempa a jediným využitým brejkbolem posunul utkání do třetího setu. V tom ale dominoval Belgičan, který téměř nechyboval a výborně podával. "Třetí se byl jeden z mých nejlepších co jsem hrál," řekl Malisse.

Potřebuji se dostat do rytmu, ví Berdych

V čtvrtečním utkání s Golubjovem vydřel Berdych výhru za dvě hodiny dvacet. "Nehraji svůj nejlepší tenis," citovala Čecha agentura AP po utkání s Golubjovem. "Kdybych hrál nejlepší tenis, co bych pak mohl ukázat v dalších týdnech? Snažím se, abych byl stoprocentní na US Open, potřebuji se dostat zpět do rytmu, vyhrát pár zápasů."

Čtyřiadvacetiletý Berdych měl s Golubjovem ještě více práce než prvním kole s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Český hráč po vyhrané první sadě o druhou přišel, ale ve třetí musel tentokrát o výhru bojovat. Rozhodující brejk soupeřova podání získal v jedenácté hře.

"V posledních týdnech se (Golubjov) opravdu zlepšil. Začal hrát opravdu dobře a tvrdé kurty mu vyhovují," řekl Berdych.

Dohrál i druhý nasazený Andy Roddick. Američana vyřadil v 3. kole Francouz Gilles Simon dvakrát 6:3. "Dokázal jsem returnovat jeho servis a ve výměnách jsem byl lepší," řekl Simon. "A já měl špatnou noc, necítil jsem se dobře psychicky ani fyzicky," doplnil Roddick.

WASHINGTON (dotace 1,165 500 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (1-ČR) - Golubjov (16-Kaz.) 6:3, 5:7, 7:5, Verdasco (3-Šp.) - Sweeting (USA) 6:4, 7:5, Malisse (Belg.) - Isner (5-USA) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), Simon (13-Fr.) - Roddick (2-USA) 6:3, 6:3, Čilič (4-Chorv.) - Fish (15-USA) 6:4, 4:6, 6:2, Baghdatis (8-Kypr) - Marčenko (Ukr.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Nalbandian (Arg.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:1, 6:0, Tipsarevič (Srb.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:4.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Malisse (Belg.) - Berdych (1-ČR) 6:4, 3:6, 6:2, Baghdatis (8-Kypr) - Verdasco (3-Šp.) 7:6 (7:3), 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych, Štěpánek (ČR) - Istomin, Golubjov (Uzb./Kaz.) bez boje.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner