Hlavní obsah

Zakopalová si v Kodani zahraje o třetí titul v kariéře

KODAŇ

Tenistka Klára Zakopalová si zahraje v Kodani o třetí titul v kariéře. V dnešním semifinále porazila druhou nasazenou Číňanku Li Na 6:3, 1:6 a 6:4 za více než hodinu a půl. Čeští tenisté Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem si na turnaji ve Washingtonu zahrají o titul ve čtyřhře. V semifinále porazili čtvrtý nasazený rakousko-izraelský pár Julian Knowle, Andy Ram 5:7, 6:2 a 10:4.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Česká tenistka Klára Zakopalová

Článek

"Byl to krásný zápas a na konci jsem měla více štěstí. Ale to člověk potřebuje, aby mohl vyhrávat důležité zápasy," řekla Zakopalová po utkání v rozhovoru na dvorci.

Soupeřkou osmadvacetileté pražské rodačky v nedělním finále bude domácí hvězda a světová trojka Caroline Wozniacká, která porazila Rusku Annu Čakvetadzeovou 6:1, 2:6 a 6:4. "Už se na finále těším. Bude to určitě těžký zápas, ale dám do něj vše," prohlásila Zakopalová, jež se s Dánkou utkala pouze v Tokiu před třemi lety a prohrála 1:2 na sety.

Zápas s Číňankou se rozhodoval ve třetí sadě, v které získala první brejk Zakopalová. Li Na ovšem dokázala vyrovnat na 4:4, ale dobře hrající 51. tenistka světa získala další dva gamy.

V této sezoně byla Zakopalová dosud dvakrát v čtvrtfinále, přičemž v Bogotě i v Monterrey vždy prohrála s pozdější vítězkou. Nejlepšího výsledku dosáhla ve Wimbledonu, kde si zahrála osmifinále.

"Po Wimbledonu jsem byla nemocná, což bylo nepříjemné, a proto doufám, že mi tenhle výsledek dodá hodně sebevědomí," řekla.

Finále dvouhry turnaje okruhu WTA si Zakopalová zahraje poprvé po dvou letech a podesáté v kariéře. Tituly získala v roce 2005 na trávě v Hertogenboschi a na antuce ve slovinské Portoroži.

Čeští tenisté Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem si na turnaji ve Washingtonu zahrají o titul ve čtyřhře. V semifinále porazili čtvrtý nasazený rakousko-izraelský pár Julian Knowle, Andy Ram 5:7, 6:2 a 10:4.

Česká dvojice se ve finále utká s vítězem zápasu mezi dvojící Mardy Fish, Mark Knowles a Rohan Bopanna, Aisam Qureshi. Oba si tak můžou napravit dojem z vystoupení ve Washingtonu. Štěpánek se v americké metropoli objevil na kurtech po pětiměsíční pauze zaviněné zdravotními problémy a vypadl ve druhém kole. Turnajová jednička Berdych prohrál ve čtvrtfinále.

Berdych má na kontě zatím jediný deblový titul, Štěpánek třináct. Ve čtyřhře si spolu zahráli už loni v Davisově poháru, kdy přispěli k postupu českého týmu do finále.

Tenisový turnaj žen v Kodani (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále: Zakopalová (7-ČR) - Li Na (2-Čína) 6:3, 1:6, 6:4, Wozniacká (1-Dán.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:1, 2:6, 6:4.
Čtyřhra - semifinále: Görgesová, Grönefeldová (Něm.) - Senogluová, Voráčová (3-Tur./ČR) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále: Görgesová, Grönefeldová - Djatčenková, Pučeková (Rus./Běl.) 6:4, 6:4.
Tenisový turnaj mužů ve Washingtonu (dotace 1,165.500 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (4-Chorv.) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:4), 6:4, Nalbandian (Arg.) - Simon (13-Fr.) 3:6, 6:2, 6:3.
Semifinále: Baghdatis (8-Kypr) - Malisse (Belg.) 6:2, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - semifinále: Berdych, Štěpánek (ČR) - Knowle, Ram (4-Rak./Izr.) 5:7, 6:2, 10:4.

Reklama