Hlavní obsah

Dva nejlepší tenisté žebříčku spojí síly na turnaji v Torontu

TORONTO

Do soutěže čtyřhry se na tenisovém turnaji v Torontu přihlásili společně Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič. Podle postavení na žebříčku dvouher tak vytvořili nejsilnější možnou kombinaci, neboť zaujímají dvě nejvyšší příčky. Podle tenisové asociace ATP hráli společně čtyřhru světová jednička a dvojka naposledy v roce 1976.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Rafael Nadal (vlevo) s Novakem Djokovičovem.

Článek

Tehdy vládl žebříčku Američan Jimmy Connors a společně s krajanem Arthurem Ashem nastoupil na turnajích ve Washingtonu a North Conway. K titulu jim to ale nepomohlo ani v jednom případě.

Nadal s Djokovičem už o společné čtyřhře uvažovali minulý rok při turnajích v Montrealu a Cincinnati. Tehdy měl ale Nadal problémy s břišními svaly a plán musel být odložen. "Novak zavolal Rafovi před několika týdny a připomněl mu to. A Rafovi se ta myšlenka líbila," vysvětlil publicista Benito Perez-Barbadillo, který s oběma tenisty úzce spolupracuje.

Oba hráči se na velkých grandslamových turnajích soustředí výhradně na dvouhru, přesto už mají na svém kontě i triumfy ze čtyřhry. Djokovič se radoval letos v Queensu po boku Jonathana Erlicha, Nadal již vyhrál šest turnajů, naposledy s Markem Lopezem v Indian Wells.

Reklama

Související témata: