Hlavní obsah

Tenista Vrňák vyhrál na Pardubické juniorce dvouhru i čtyřhru

PARDUBICE

Tenista Lukáš Vrňák by jednou mohl převzít žezlo po současné české jedničce Tomáši Berdychovi. Hráč pražského I. ČLTK v pátek vyhrál 83. ročník Pardubické juniorky, kterou před devíti lety dokázal jako většina českých hvězd vyhrát i Berdych, aktuálně sedmý hráč světa a letošní finalista Wimbledonu. Vrňák, který před měsícem oslavil sedmnácté narozeniny, ve čtvrtek získal společně s Jaroslavem Beránkem titul ve čtyřhře a v pátek dokázal triumfovat i ve finále dvouhry nad Janem Kunčíkem 7:6 a 6:1.

Článek

"Začal jsem hodně nervózně a za stavu 1:4 jsem si řekl, že nemám co ztratit. Po riskantních míčích jsem vsadil na trpělivost a vyplatilo se. Jsem i rád za zlato ve čtyřhře," řekl Vrňák.

Juniorskou královnou se na zámeckých kurtech stala turnajová trojka Tereza Smitková z klubu Agrofert Prostějov po vítězství ve finále nad Jesikou Malečkovou z I. ČLTK Praha po setech 7:5, 6:1. "Od začátku jsem držela trenérem Volejníkem stanovenou taktiku a věřila jsem si, protože jsem Jesiku v posledních zápasech porazila," řekla Smitková, která ve čtvrtfinále s Dianou Šumovou odvracela tři mečboly.

V minulosti vyhrály Pardubickou juniorku takové osobnosti světového tenisu jako Jan Kodeš, Martina Navrátilová, Ivan Lendl, Petr Korda a Jana Novotná. V poslední době uspěly rovněž současné české špičky Tomáš Berdych, Iveta Benešová, Lucie Hradecká nebo Petra Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori