Hlavní obsah

Bývalý čtvrtý tenista světa Blake uvažuje o konci kariéry

Bývalý čtvrtý tenista světového žebříčku James Blake uvažuje o konci kariéry. Třicetiletý Američan, kterému v současnosti patří až 107. příčka, si po US Open vezme pauzu a během ní se rozhodne, jestli bude pokračovat dál.

Článek

"Kvůli zraněním jsem se necítil připraven na turnaj už hodně dlouho. Nehraje se mi dobře a ani nemám pocit, že bych se zlepšoval," citovala agentura Reuters Blakea, kterého v poslední době trápily potíže s kolenem, ramenem a podkolenní šlachou. "Vždycky, když jsem si myslel, že už to bude lepší, přišla další a pak další rána. A to člověka sráží," dodal.

Blake, který naposledy prohrál v úterý v prvním kole turnaje v Cincinnati s Uzbekem Denisem Istominem 3:6 a 0:6, prý neměl pořádnou dovolenou šest let. Od pauzy si slibuje, že se dá zdravotně do pořádku a bude moci častěji trénovat.

"Když to nepomůže, začnu přemýšlet o dalších možnostech. Ale nevím, co by mohlo pomoci víc než odpočinek a léčení," připojil majitel deseti titulů z okruhu ATP. "A když se to nezlepší, tak je mi už dlouho jasné, že tělo si jednou řekne: 'Dost'. Ale doufám, že to nebude letos, příští rok ani v nejbližších letech. Ale přiznám se, že pomalu ztrácím trpělivost," uvedl.

Reklama