Hlavní obsah

Serena Williamsová vzdala start na US Open

Světová tenisová jednička Serena Williamsová nebude startovat na grandslamovém US Open. Americká hráčka dnes odřekla start kvůli pokračující rekonvalescenci po zranění nohy. Účast jí nedoporučili lékaři.

Foto: y Wong, ČTK/AP

Serena Williamsová

Článek

"S politováním a hlubokým zklamáním musím oznámit, že musím vzdát start na US Open. Lékaři jsou proti, aby se mi mohla noha pořádně zahojit," oznámila v prohlášení Williamsová. Osmadvacetiletá tenistka marodí od počátku července. Tehdy se nedlouho po triumfu ve Wimbledonu pořezala v restauraci na chodidle o rozbitou sklenici a s hlubšími řeznými ranami musela 15. července na operaci.

Poslední grandslam sezony tak zhruba týden před svým startem přišel o jednu z favoritek. Serena Williamsová ve Flushing Meadows získala tři ze svých 13 grandslamových titulů ve dvouhře (1999, 2002 a 2008). Vloni vypadla v semifinále, které pro ni mělo disciplinární dohru, protože Američanka v závěru zápasu s Belgičankou Kim Clijstersovou slovně napadla lajnovou rozhodčí a údajně vyhrožovala, že ji zabije. Williamsová to popírala, nicméně za to dostala rekordní pokutu v přepočtu 1,5 milionu korun.

Reklama