Hlavní obsah

Berdychův přemožitel Baghdatis vyřadil v Cincinnati i Nadala

CINCINNATI

Přemožitele Tomáše Berdycha Marcose Baghdatise nezastavil na tenisovém turnaji Masters v Cincinnati ani první hráč světového žebříčku Rafael Nadal. Kypřan zvítězil ve čtvrtfinále nad favoritem ze Španělska 6:4, 4:6 a 6:4 a v dalším kole se utká s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem, který vyřadil Nikolaje Davyděnka z Ruska po setech 6:4 a 7:5.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Kypřan Marcos Baghdatis.

Článek

Nadal už v předchozím kole tak tak odvrátil porážku od Francouze Juliena Benneteaua, nyní ale v přípravě na US Open, které jako jediný grandslamový turnaj ještě nedokázal vyhrát, kapituloval. "Na mojí hře je co zlepšovat, to je jisté. Musím udělat pokrok, pokud chci mít v New Yorku nějakou šanci," řekl Nadal, jehož maximem ve Flushing Meadows jsou semifinále z předchozích dvou let.

Proti Baghdatisovi se dopustil 41 nevynucených chyb. Z toho polovinu (22) si připsal na jindy silném forhendu. Nadal nicméně řekl, že jeho hlavní problém je bekhend, na který se nemohl spolehnout, a tak se snažil často míče obíhat. "Když zlepším bekhend, tak se zlepší celá moje hra. Nechci ho nahrazovat forhendem. Musím na bekhendu získat znovu jistotu. Mám týden, abych na tom zapracoval," uvedl Nadal.

Baghdatis převyšoval Nadala i v podání, z něhož nasázel 18 es oproti soupeřovým čtyřem. K první výhře ve vzájemných zápasech po předchozích šesti porážkách jej Nadal nasměroval sám dvojchybou při brejkbolu za stavu 4:4 ve třetím setu. "Skvěle jsem podával a proměňoval šance. Ve všech předchozích zápasech (s Nadalem) jsem je také měl, ale nevyužíval je," pochvaloval si pětadvacetiletý Baghdatis, dvacátý tenista světa.

Tenisový turnaj mužů v Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 2 43 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (Kypr) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 4:6, 6:4, Federer (3-Švýc.) - Davyděnko (6-Rus.) 6:4, 7:5.
Semifinálové dvojice: Baghdatis - Federer, Roddick (9-USA) - Fish (USA).

Reklama

Související témata: