Hlavní obsah

Judista Pulkrábek a tenista Veselý vyhráli olympiádu mládeže

SINGAPUR

Medailová sbírka české výpravy na olympijských hrách mládeže v Singapuru se rozrostla o dvě zlaté. Judistickou soutěž ve váze do 55 kilogramů ovládl šestnáctiletý David Pulkrábek, o rok starší tenista Jiří Veselý triumfoval ve čtyřhře společně s britským partnerem Oliverem Goldingem.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Olympijské kruhy

Článek

Žďárský judista Pulkrábek, český juniorský šampion a držitel titulu v domácí anketě Kadet roku 2009, si v základní skupině poradil před limitem s Italem Fabiem Basilem i Ukrajincem Dmitrem Atanovem a v semifinále předčil v běžném čase Španěla Pedra Rivadullu. V boji o zlato pak v nastavení porazil téměř o rok staršího Uzbeka Mansurchuju Muminchujaeva.

Veselý s Goldingem porazili ve finále ruský pár Viktor Baluda, Michail Birjukov 6:3 a 6:1. Na cestě ke zlatým medailím jim největší potíže dělali hned v prvním kole o rok starší Číňané, které udolali až v supertiebreaku. Žádný další set už pak neztratili. Ve dvouhře prostějovský odchovanec Veselý vypadl ve druhém kole.

Hned v úvodu her získala medaili plavkyně Barbora Závadová, která byla třetí v českém rekordu v závodě na 200 metrů polohově.

Reklama