Hlavní obsah

Tenista Štěpánek kvalifikaci v New Havenu nezvládl

Český tenista Radek Štěpánek si v hlavní části turnaje v New Havenu nezahraje. V posledním kole kvalifikace nestačil na Rusa Teimuraze Gabašviliho, kterému podlehl dvakrát 4:6.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Radek Štěpánek.

Článek

Jednatřicetiletý Štěpánek se vrátil k tenisu po dvou měsících začátkem srpna na turnaji ve Washingtonu, kde však stejně jako následně v Torontu a tento týden v Cincinnati prohrál hned svůj první zápas.

Zřejmě kvůli tomu, že nebyl původně přihlášen, nastoupil v sobotu do kvalifikace v New Havenu, kde by měl jinak vzhledem ke svému 28. místu v žebříčku zaručenu účast v hlavní soutěži. Štěpánek zvládl první dvě kola bez problémů - soupeře z druhé stovky pořadí ATP Ivana Sergejeva z Ukrajiny a Američana Ryana Sweetinga porazil bez ztráty setu.

Stop svěřenci Petra Kordy vystavil až v závěrečném kole Rus Tejmuraz Gabašvili, Štěpánek si tak prodlouží čekání na první výhru na okruhu ATP od únorového podniku v Memphisu. Před kvalifikací v New Havenu vyhrál zápas naposledy v květnu na challengeru v Prostějově, kde došel do finále.

Reklama