Hlavní obsah

Berdych bude na US Open hrát jako sedmý nasazený

NEW YORK

Tenista Tomáš Berdych bude na grandslamovém US Open, které začne v pondělí v New Yorku, sedmý nasazený a Radek Štěpánek osmadvacátý. Turnajovou jedničkou je letošní vítěz Roland Garros a Wimbledonu Španěl Rafael Nadal.

Foto: Phil Noble , Reuters

Tomáš Berdych během finále Wimbledonu

Článek

Berdych se dosud na US Open dostal nejdále do osmifinále, naposledy před třemi lety. Loni vypadl ve třetím kole s Chilanem Fernandem Gonzálezem. V lednu na Australian Open byl Berdych jednadvacátý nasazený, v Paříži patnáctý a ve Wimbledonu byl turnajovou dvanáctkou.

Čtyřiadvacetiletý český hráč prožívá životní sezonu zatím korunovanou účastí v semifinále v Paříži a finále ve Wimbledonu. Mnozí odborníci berou Berdycha po Nadalovi a turnajové dvojce Rogeru Federerovi ze Švýcarska jako třetího hlavního favorita US Open.

Nadal se z pozice jedničky pokusí získat poslední z grandslamových vavřínů, který mu chybí. Naopak Federer hrál na kurtech ve Flushing Meadows šestkrát za sebou finále a pětkrát se radoval z výhry.

Na US Open bude chybět loňský vítěz Argentinec Juan Martin del Potro, který se z turnaje odhlásil kvůli zraněnému zápěstí.

Nasazení pro dvouhru žen oznámí americká tenisová asociace USTA během dne. Očekává se, že po odstoupení světové jedničky Američanky Sereny Williamsové bude jedničkou dánská hráčka Caroline Wozniacká.

Reklama