Hlavní obsah

Tenista Berdych bude mít během US Open televizní videoblog

NEW YORK

Českého tenistu Tomáše Berdycha budou mít fanoušci během US Open jako na dlani. Finalista Wimbledonu bude mít během grandslamového turnaje v New Yorku v pořadu "Game, Set and Mats" televizní stanice Eurosport exkluzivní videoblog.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych

Článek

Čtyřiadvacetiletý Berdych nabídne pohled do zákulisí US Open, kamery ho budou doprovázet po areálu Flushing Meadows. Český tenista prozradí své pocity po zápasech, názory na vývoj turnaje a ostatní zápasy. Řekne třeba, kam chodí na jídlo, nebo jak se mu bydlí.

Magazín Game, Set and Mats nabízí ohlédnutí s rozhovory za děním na grandslamových turnajích a poprvé bude mít studio přímo v areálu Flushing Meadows. Pořad moderuje bývalý první hráč světa Švéd Mats Wilander a Rakušanka Barbara Schettová. Na trio je v New Yorku doplní Francouzka Amélie Mauresmová.

 Je favorit, ale zůstává nohama na zemi

Účastí v semifinále na Roland Garros a finále ve Wimbledonu skloňují jeho jméno odborníci ve spojení s možným titulem na newyorském turnaji. Berdych ale nechce předpovídat, kam až by mohl dojít a je pevně nohama na zemi.

"Nejdříve mě čeká první kolo, do toho půjdu na sto procent předvést nejlepší výkon, porazit soupeře a jít dál. Nebudu přemýšlet nad tím, že dám semifinále. Člověk musí být pevně nohama na zemi," uvedl Berdych v rozhovoru na Facebooku českého daviscupového týmu.

Po výkonech na začátku léta se nabízí návaznost - semifinále v Paříži, finále v Londýně a ...titul v New Yorku. Po Wimbledonu se i Berdychovi tahle posloupnost líbila. "Pokud jsem o tom mluvil, tak to bylo s nadsázkou. Není mým stylem, abych navenek říkal výsledky dopředu. Půjdu zápas od zápasu," konstatoval nyní.

Poprvé sedmý na světě 

Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí je poprvé v kariéře sedmý na světě, díky čemuž je i sedmý nasazený. "Je to výhoda, ale ne extra velká. Člověk si to stejně musí uhrát sám a tenis je dneska strašně vyrovnaný. Každý dokáže porazit kohokoli, člověk si nemůže být jistý ani v prvním kole, že zápas bude lehčí," tvrdí Berdych.

Jako světová sedmička budí větší pozornost. "Stane se mi, že mě lidi na ulici poznají," řekl. "Je to mé nejlepší umístění v kariéře, ale chtěl bych výš. Není to žádná závratná změna, i když je to příjemný a zkusím to držet, co nejdéle to půjde."

Svěřenec kouče Tomáše Krupy je v New Yorku již týden. O víkendu odpočíval a doléčoval bolavé koleno, které ho trápilo v Cincinnati. "Už je to v pohodě," ujistil tenista. Do začátku turnaje ho ještě čeká akce pro děti v Central parku a těšil se na příjezd svých rodičů.

Na amerických betonech hrál Berdych dvakrát čtvrtfinále a naposledy vypadl v třetím kole. "Tyhle turnaj byly na rozjezd. Přijel jsem do Ameriky s tím, že hlavní je US Open, a proto doufám, že to nejlepší přijde teď v New Yorku," uvedl.

Komplikace v Davisově poháru?

Pokud Berdych vydrží v turnaji do závěrečných kol, zkomplikuje se jeho přesun na semifinále Davisova poháru do Bělehradu, kde budou hrát Češi s domácím Srbskem. "To jsou ty nejlepší komplikace a vždy je ještě do pátku čas," konstatoval Berdych s tím, že se do Srbska těší a doufá, že přijede hodně českých fanoušků.

Reklama