Hlavní obsah

Navrátil: Berďovi přeju, ať US Open vyhraje

Původně sice zvažoval, že poletí na US Open, ale plány přehodnotil a poslední tenisový grandslam sezóny bude sledovat jen v televizi. Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil má teď plnou hlavu semifinálového zápasu se Srby, který se hraje v Bělehradu v půlce září.

Foto: Albert Gea, Reuters

Tomáš Berdych (vlevo) a nehrající daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil

Článek

Proč tedy nevyrazíte do New Yorku?

Bavili jsme se o tom s panem Černoškem (majitelem agentury Česká sportovní, která o tenisty při DC pečuje - pozn.) a zůstanu doma. S kluky jsem v kontaktu, zápasy uvidím v televizi.

Jak se vám zamlouvaly Berdychovy výsledky na americkém okruhu?

Turnaj ve Washingtonu měl vyloženě na rozehrání, to bych ani nehodnotil, v Torontu už ale hrál velice dobře, o pár míčů nestačil na Federera, který jde po nějaké době zase výkonnostně nahoru. V Cincinnati pak Tomáš prohrál s Baghdatisem, protože Kypřan měl lepší servis.

Legendární Švéd Björn Borg prohlásil, že Berdych může US Open vyhrát. To by asi z hlediska jeho následného přesunu do Bělehradu pro vás nebyla ideální varianta...

Já Berďovi přeju, aby to vyhrál! Když bude hrát dobře, tak je to plus i pro Davis Cup. Navíc přesun z New Yorku do Bělehradu není tak složitý, jako by to bylo po Wimbledonu směrem do chilského Coquimba.

A co Štěpánek? Jak nesl porážky, které ho provázely po návratu na kurty?

S Radkem jsem mluvil před turnajem v New Havenu. Shodli jsme se, že potřebuje jeden dva vítězné zápasy, aby se chytil, což se potvrdilo, když pak porazil Gonzaleze a Haneska. To mi udělalo velkou radost.

Radost jste musel mít i z toho, když Berdych se Štěpánkem ve Washingtonu došli až do finále čtyřhry.

Jistě. Nehráli spolu od loňského finále Davis Cupu ve Španělsku, takže bylo dobré vidět, že si okamžitě zase rozumějí. A navíc porazili první pár světa, v němž hraje i Srb Zimonjič.

Jiná možnost, než postavit do deblu Berdycha se Štěpánkem, v Srbsku asi nebude.

Taky to tak vidím. Čtyřhra to může rozhodnout. Navíc Lukáš Dlouhý teď nemá ve čtyřhře s Indem Paesem moc dobré výsledky.

Nominaci máte oznámit deset dnů před zápasem. Máte o ní už jasno? Tři jména jsou jednoznačná - Berdych, Štěpánek, Hájek. No a doplní je buď Dlouhý, nebo Minář. To je jediný otazník.

Reklama