Hlavní obsah

Tenista Berdych začne US Open proti Francouzi Llodrovi

NEW YORK

Český tenista Tomáš Berdych se v prvním kole US Open střetne s Francouzem Michaelem Llodrou a ve čtvrtfinále by mohl vyzvat Brita Andyho Murrayho. Sedmý nasazený Berdych může ve třetím kole změřit síly i s daviscupovým kolegou Radkem Štěpánkem, ten má za prvního soupeře také Francouze - Juliena Benneteaua. Finalista Wimbledonu Berdych má s Llodrou pozitivní bilanci 2:1, ale naposledy se střetli předloni na Roland Garros a zápas vyhrál Francouz.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Tomáš Berdych patří v New Yorku k favoritům.

Článek

Berdych je považován za jednoho z favoritů turnaje v New Yorku, kde se zatím nejdál dostal třikrát do osmifinále.

Třetí z českých tenistů, který se dostal přímo do hlavní soutěže, Jan Hájek má v prvním kole těžkého soka v domácím Mardym Fishovi.

Český souboj hned v prvním kole žen

První kolo US Open nabídne i jeden český souboj. Sedmadvacátá nasazená Petra Kvitová, která hrála semifinále Wimbledonu, ale od té doby pětkrát prohrála, se pokusí porazit Lucii Hradeckou.

Iveta Benešová má soupeřku z kvalifikace a v druhém kole teoreticky jednu z favoritek - Rusku Marii Šarapovovou. Turnajová šestadvacítka Lucie Šafářová začne jako Benešová proti hráčce z kvalifikace.

Barbora Záhlavová-Strýcová zkusí vyřadit třiadvacátou nasazenou Marii Kirilenkovou z Ruska, Sandra Záhlavová zase Maďarku Agnes Szavayovou. Klára Zakopalová, která dosud nevyhrála v New Yorku ani jeden zápas, se utká s Francouzkou Virginií Razzanovou. Renata Voráčová má za soupeřku Cvetanu Pironkovovou z Bulharska.

Rafael Nadalfoto: Reuters/Mike Cassese

Titul z New Yorku Nadalovi chybí

První hráč světa Rafael Nadal touží po titulu z US Open, který mu z grandslamových vavřínů ve sbírce chybí. Španěl na úvod změří síly s Tejmurazem Gabašvilim z Gruzie, v semifinále, což je jeho dosavadní maximum v New Yorku, může čelit Berdychovi či Murraymu.

Pětinásobný vítěz turnaje Roger Federer má na rozehrání Argentince Briana Dabula, v semifinále může narazit na Srba Novaka Djokoviče.

Obhájkyně titulu Belgičanka Kim Clijstersová, která losovala umístění nasazených v pavouku, se v 1. kole střetne s Maďarkou Gretou Arnovou. Při neúčasti Američanky Sereny Williamsové je jedničkou Dánka Caroline Wozniacká, které může stát v cestě za titulem už v osmifinále Šarapovová, vítězka turnaje z roku 2004.

Los českých tenistů na US Open
Muži
Tomáš Berdych (7)Mickael Llodra (Fr.)
ŠtěpánekJulien Benneteau (Fr.)
Jan HájekMardy Fish (19-USA)
Ženy:
Lucie Šafářovákvalifikantka
Iveta Benešovákvalifikantka
Barbora Záhlavová StrýcováMaria Kirilenková (23-Rus.)
Sandra ZáhlavováAgnes Szavayová (Maď.)
Renata VoráčováCvetana Pironkovová (32-Bul.)
Klára ZakopalováVictoria Razzanová (Fr.)
Petra Kvitová (27)Lucie Hradecká (ČR)

Reklama