Hlavní obsah

Štěpánek vypadl v New Havenu ve čtvrtfinále

Cesta tenisty Radka Štěpánka turnajem v New Havenu skončila ve čtvrtfinále. Český hráč nestačil v boji o semifinále na Srba Viktora Troického, s nímž prohrál před týdnem i v Cincinnati, a Srbovi podlehl 2:6, 3:6.

Foto: Tim Wimborne , Reuters

Radek Štěpánek

Článek

Přes vyřazení ve čtvrtfinále byl turnaj v New Havenu pro Štěpánka povzbuzením. Před nadcházejícím US Open zde vyhrál po návratu na kurty po zdravotních komplikacích prvních pět zápasů, dva v kvalifikaci a tři v hlavní soutěži.

"Věděl jsem, že v tréninku hraji dobře. Věděl jsem, že to v sobě mám, ale potřeboval jsem to prodat v zápasech. Za každou jsem výhru proto moc rád, protože jsem si už skoro nepamatoval, jak chutná (výhra)," říkal český tenista americkým médiím po výhře nad Chilanem Fernandem Gonzalezem v druhém kole.

Daviscupový reprezentant původně žádal od pořadatelů v New Havenu do hlavní soutěže divokou kartu. Tu nedostal, a tak nastoupil do kvalifikace, z které postoupil jako lucky loser. "Nevadilo mi to. Řekl jsem manažerovi, ať to neřeší, že potřebuji hrát a chci hrát i kvalifikaci, protože se potřebuji naladit na US Open," řekl.

S turnajem v New Havenu se rozloučil i nejvýše nasazený Marcos Baghdatis. Kypřana vyřadil Ukrajinec Sergej Stachovskij po setech 5:7, 6:1 a 7:6.

Tři české tenistky postoupily v Bronxu do čtvrtfinále

Tři české tenistky postoupily do čtvrtfinále turnaje kategorie ITF v Bronxu. Zápasy druhého kola zvládly v generálce na US Open nasazená dvojka Klára Zakopalová, trojka Barbora Záhlavová-Strýcová i Lucie Hradecká. Vypadla pouze turnajová i česká jednička Lucie Šafářová.

Zakopalová si poradila s Chang Kai-Chen z Tchajwanu a v boji o postup do čtvrtfinále se střetne s Hradeckou, která ve dvou tie-breacích vyřadila Sybille Bammerovou z Rakouska. Záhlavová-Strýcová přešla snadno přes Číňanku Šeng-Nan Sun a v dalším utkání se střetne se Sofií Arvidssonovou ze Švédska.

Třiadvacetiletá Šafářová prohrála s Čakvetadzeovou, před třemi lety světovou pětkou a letos vítězkou z Portorože, po třísetovém boji 7:6 a dvakrát 4:6.

Tenisové turnaje:
Tenisový turnaj mužů a žen v New Havenu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Troicki (10-Srb) - Štěpánek 6:2, 6:3, Stachovskij (9-Ukr.) - Baghdatis (1-Kypr) 5:7, 6:1, 7:6 (7:4), Istomin (15-Uzb.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 3:6, 7:6 (10:8).
Tenisový turnaj žen kategorie ITF v Bronxu (dotace 100.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (2-ČR) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (7:5), Hradecká (ČR) - Bammerová (Rak.) 7:6 (7:4), 7:6 (13:11), Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Šeng:Nan Sun (Čína) 6:3, 6:2, Čakvetadzeová (Rus.) - Šafářová (1-ČR) 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, Sevastovová (6-Lot.) - Keothavongová (Brit.) 1:6, 6:4, 6:4, Arvidssonová (7-Švéd.) - Garbinová (It.) 6:4, 3:6, 6:4, Kerberová (4-Něm.) - Barrois (Něm.) 6:1, 7:6 (7:1).

Reklama

Související témata: