Hlavní obsah

Peschkeová se Srebotnikovou jsou ve New Havenu ve finále čtyřhry

NEW HAVEN

Česká tenistka Květa Peschkeová se v generálce na US Open probojovala do finále čtyřhry na turnaji v New Havenu. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou zdolaly v pátek španělsko-čínskou dvojici Anabel Medinaová-Garriguesová, Jen C' po velkém boji 7:6, 5:7 a 10:6. O titul se nejvýše nasazený pár utká s Američankami Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaugnessyovou.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Květa Peschkeová.

Článek

Peschkeová si letos zahraje už osmé finále a pokusí se získat třetí titul. Hned v úvodu sezony uspěla v Hobartu, kde byla její partnerkou Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu, a pak v březnu v Indian Wells už po boku Srebotnikové. Pětatřicetiletá rodačka z Bílovce má šanci získat šestnáctý deblový titul v kariéře.

Dvouhru může v New Havenu potřetí za sebou vyhrát Caroline Wozniacká. Nejvýše nasazená Dánka v semifinále vyřadila turnajovou čtyřku Jelenu Dementěvovou z Ruska, i když v prvním setu prohrála hladce 1:6. Poslední soupeřkou Wozniacké před US Open bude další Ruska Naděžda Petrovová, která porazila krajanku Marii Kirilenkovou.

Dementěvová sice v posledním setu za stavu 5:4 podávala na vítězství v zápase, ale výhodu servisu nevyužila. "Říkala jsem si: bojuj. Pořád musí uhrát čtyři míče, takže to ještě není ztracené," uvedla Wozniacká, která před necelým týdnem ovládla turnaj v Montrealu.

Na US Open bude hlavní papírovou favoritkou, ale tlak prý necítí. "Pod tlakem jste, když máte pocit, že jste někde, kam nepatříte. Když si myslíte, že tam patříte, žádný tlak není a můžete v klidu hrát," prohlásila sebevědomě.

Ve finále dvouhry mužů si zahrají devátý nasazený Ukrajinec Sergej Stachovskij a 46. hráč světa Denis Istomin z Uzbekistánu. Istomin vyřadil v semifinále turnajovou desítku Srba Viktora Troického a může získat první titul v kariéře. Stachovskij bude usilovat o čtvrté turnajové prvenství.

Tenisový turnaj mužů a žen v New Havenu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 663 750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Istomin (15-Uzb.) - Troicki (10-Srb.) 7:6 (12:10), 3:6, 6:2.
Ženy (dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Dementěvová (4-Rus.) 1:6, 6:3, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Medinaová-Garriguesová, Jen C' (Šp./Čína) 7:6 (7:4), 5:7, 10:6.

Reklama

Související témata: