Hlavní obsah

Heninová: Chybět na US Open bolí, ale aspoň bude čas na nákupy

BRUSEL

Začínajícího US Open se někdejší světová jednička Justine Heninová kvůli zranění zúčastnit nemůže, přesto si hodlá pobyt v New Yorku řádně užít. Belgická tenistka se chystá na návštěvy památek i obchodů, i když kurty ve Flushing Meadows jí prý budou hodně chybět. "To, že jsem přišla o US Open, mě hodně bolí," podotkla osmadvacetiletá hráčka. Heninová, která se na kurty vrátila v lednu po rok a půl dlouhé pauze, v půlce srpna vzdala zbytek sezony kvůli zranění pravého lokte.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Belgická tenistka Justine Heninová

Článek

Do New Yorku dorazila v rámci reklamní kampaně. "Přijde mi hodně divné být tady v New Yorku ve stejnou dobu, aniž bych hrála. Mám ráda ten tlak a adrenalin grandslamu. Ale nemám na výběr. Jsem už tak ráda, že jsem se vyhnula operaci," podotkla.

"Umožní mi to alespoň projít si památky a zajít na nákupy, na což mi nikdy, když hraji, nezbývá čas," snažila se věci vidět z pozitivní stránky Heninová. "Jezdím sem deset let, ale nikdy jsem se na město nedívala takhle. Užívám si magie tohoto města," dodala.

Po letošním návratu vyhrála Heninová turnaje ve Stuttgartu a v Hertogenboschi. Na grandslamech bylo jejím maximem finále v Austrálii, na Roland Garros a ve Wimbledonu vypadla v osmifinále.

Reklama