Hlavní obsah

Wozniacká se necítí být pod tlakem, US Open si chce užít

V sobotu dánská tenistka Caroline Wozniacká vyhrála v americkém New Haven druhý turnaj WTA po sobě a zdá se, že do US Open vstoupí ve skvělé formě. Při absenci Sereny Williamsové bude ve Flushing Meadows nasazenou jedničkou, takže na ni bude na posledním grandslamu letošního roku upřena značná pozornost. Sympatická Dánka je ale v klidu a těší se na první zápasy.

Foto: ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká

Článek

"Necítím se pod nějakým velkým tlakem. Myslím, že pod tlakem jste, když máte pocit, že jste se ocitla tam, kde reálně nemáte být, nebo si nejste jistá sama sebou. Ale já cítím, že jsem na tom dobře. Zkrátka se jen dívám dopředu na příští zápasy a chci si je užít," řekla Wozniacká americkému serveru NY Daily News.

Neobává se ani toho, že by byla díky účastem ve finále posledních dvou turnajů okruhu WTA fyzicky unavená. A nesouhlasí s tvrzením Johna McEnroea, že současná tour je pro ženy příliš vyčerpávající a náročná. "Ať si to myslí, ale každý na to má jiný názor. Já se cítím v pohodě," vykládala s úsměvem tenistka, která měla na začátku roku problémy s kotníkem.

Ale nyní je ve vrcholné formě a má důvod k úsměvu. Jen letos vyhrála už čtyři turnaje a patří ji druhé místo světového žebříčku. Přesto zůstává při hodnocení svých šancí na US Open při zemi. "Samozřejmě, že je mým snem vyhrát grandslam. Ale k tomu je potřeba vyhrát sedm zápasů a také ostatní chtějí vyhrávat. Jde o to hrát dobře v těch správných okamžicích a také mít trochu štěstí," řekla.

V neděli si Caroline Wozniacká v New Yorku užívala poslední volný den před začátkem US Open. Mimojiné se například společně s dalšími tenistkami zúčastnila recepce na polském konzulátu. Dvacetiletá hráčka sice vyrůstala v Dánsku, ale je polského původu.

Reklama

Související témata: