Hlavní obsah

České tenistky budou hrát Fed Cup se Slovenkami v Bratislavě

BRATISLAVA

Slovenské tenistky pozvou český tým k duelu prvního kola Světové skupiny Fed Cupu do Bratislavy. Slovenský tenisový svaz (STZ) dnes podal k federaci ITF návrh na Sibamac arénu, kde by se 5. a 6. února 2011 měl zápas hrát na tvrdém povrchu.

Článek

"Navíc chceme využít, že máme v hale možnost využití Jestřábího oka, které už se loni používalo při Davis Cupu a challengeru. I to musejí schválit zástupci ITF," řekla ČTK mluvčí STZ Zuzana Wisterová.

Národní tenisové centrum v Bratislavě je tradičním dějištěm zápasů slovenských týmů ve Fed Cupu a Davisova poháru. Sibamac aréna je jeho součástí, má kapacitu 4100 míst a hrát by se mělo míči Wilson.

Se Slovenkami se tenistky utkají počtvrté v historii a potřetí za uplynulých pět let. Všechny zápasy zatím vyhrály. Naposledy se týmy střetly v roce 2008 v Brně a Češky vyhrály jen těsně 3:2.

"Je to přijatelný soupeř a zápas je otevřený. Bude záležet na momentální formě. Doufám, že to zvládneme, zatím jsme podobné zápasy zvládali," řekl ČTK po červnovém losování kapitán Petr Pála.

Reklama

Související témata: