Hlavní obsah

Benešová na US Open postoupila, Šafářová i Štěpánek končí v 1. kole

NEW YORK/PRAHA

Pouze Iveta Benešová slavila v programu druhého dne US Open postup do druhého kola, když na úvod grandslamového turnaje porazila Španělku Llagosteraovou-Vivesovou po setech 6:3 a 7:6. Pro dalších šest zástupců českého tenisu ve dvouhře turnaj v New Yorku v úterý skončil. Postupně vypadli Dušan Lojda, Lukáš Rosol, Jan Hájek, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová, i Radek Štěpánek.

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Jan Hájek servíruje v zápase s Fishem na US Open

Článek

Po čtyřech letech startoval v hlavní soutěži US Open Jan Hájek, ovšem vzpomínky na letošní první kolo moc příjemné mít nebude. V utkání s domácím hráčem Mardy Fishem dostal hned na úvod "kanára" a ačkoliv se mu vzápětí podařilo další dva sety vyhrát, čtvrtá sada skončila opět 0:6 z jeho pohledu. V posledním setu uhrál Hájek alespoň jednu hru.

Dušan Lojda uhrál při své grandslamové premiéře v 1. kole US Open jen pět gamů a Němci Philippu Petzschnerovi podlehl 3:6, 1:6 a 1:6. Dvaadvacetiletý český hráč absolvoval úspěšně tři kola kvalifikace, jeho účast v hlavní soutěži ale měla jepičí život.

Petzschner diktoval tempo především díky bezchybnému servisu, který za celý zápas neztratil a nasázel při něm 11 es. Za necelou hodinu a půl se radoval z postupu do 2. kola, kde se utká s nasazenou trojkou Srbem Novakem Djokovičem nebo jeho krajanem Viktorem Troickým.

Končí Šafářová i Štěpánek

Levou rukou hrající Benešová porazila Španělku Núrii Llagosteraovou-Vivesovou 6:3 a 7:6. Mostecká rodačka při své deváté účasti ve Flushing Meadows postoupila potřetí do druhého kola, dál se ale nikdy nedostala. Její příští soupeřkou bude čtrnáctá nasazená Maria Šarapovová z Ruska nebo Australanka Jarmila Grothová.

Lucie Šafářová měla dobře rozehraný zápas s Rakušankou Paszekovou, po prvním vyhraném setu byla ve druhé sadě blízko postupu, jenže nakonec prohrála 5:7 a vzápětí ztratila i rozhodující třetí set. Neuspěl ani Radek Štěpánek, který nestačil na Francouze Benneteaua. Osmifinalista letošního Wimbledonu vyhrál ve čtyřech setech.

US OPEN 2010 - výsledky českých tenistů:
MUŽI:
Dvouhra - 1. kolo:
Petzschner (Něm.) - Lojda (ČR) 6:3, 6:1, 6:1, Fish (19-USA) - Hájek (ČR) 6:0, 3:6, 4:6, 6:0, 6:1, Robredo (Šp.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:3, 6:1, Benneteau (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:2, 4:6, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Melo, Soares (Braz.) - Čermák, Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (7:4), 7:5, Damm, Polášek (ČR/SR) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4.
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 6:3, 7:6 (8:6), Paszeková (Rak.) - Šafářová (ČR) 2:6. 7:5, 6:2, Kirilenková (Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 6:4.
Výsledky ostatních zápasů

Reklama