Hlavní obsah

Benneteau v duelu se Štěpánkem zvracel, přesto vyhrál

Francouzský tenista Julien Benneteau při výhře nad Radkem Štěpánkem v prvním kole US Open zvracel. Dokázal se ale s nevolností vypořádat a po krátké pauze pokračovat. Benneteau kvůli nevolnosti, pravděpodobně z horka, zvracel v rohu kurtu. Následně byl ošetřován fyzioterapeutem a pauza se protáhla asi na deset minut, protože rozhodčí nechal dvorec uklidit.

Foto: Al Behram, ČTK/AP

Tenista Julien Benneteau.

Článek

"V téhle fázi utkání jsem si všiml, že se nepohybuje moc dobře. Vypadal, že na kurtu zkolabuje," řekl Štěpánek, který si myslel, že pauza na úklid být nemusela, že to stačilo setřít ručníkem.

"Pak hrál na sto procent bez známek problémů," řekl český tenista směrem k francouzskému tenistovi. "Přestávka mi hodně pomohla, protože jsem měl chvilku na odpočinek na lavičce," řekl Bennetteau.

Podle slov Francouze stálo za jeho problémy pětatřicetistupňové horko, v kterém se hrálo. "To vedro a stres," doplnil tenista.

Benneteau není prvním tenistou, kterému se na US Open během utkání udělalo nevolno. Například v roce 1996 Pete Sampras zvracel na kurtu ve čtvrtfinále s Alexem Corretjou a pak celý turnaj vyhrál.

Reklama

Související témata: