Hlavní obsah

Štěpánkovi se nelíbila pauza pro soupeře, Hájek schytal dva "kanáry"

NEW YORK

Zatím jen Petra Kvitová a Iveta Benešová dokázaly přejít přes první kolo letošního US Open, ostatní zástupci českého tenisu vyhořeli hned na začátku grandslamového turnaje. V úterý skončili i nasazení Lucie Šafářová a Radek Štěpánek, dohráli také obhájci titulu z mužské čtyřhry Lukáš Dlouhý s Leanderem Paesem. Vylepšit bilanci může v New Yorku už jen favorizovaný Tomáš Berdych.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek

Článek

Osmadvacátý nasazený Štěpánek se před US Open dostal do čtvrtfinále turnaje v New Havenu, ale v duelu s Benneteauem tahal většinou za kratší konec. Oba hráči se nechali během utkání ošetřit - Štěpánek po druhé sadě kvůli zádům, Francouz měl ke konci tříhodinového klání problémy kvůli velkému vedru na kurtu.

Na konci čtvrtého setu mu bylo dokonce tak špatně, že v rohu kurtu zvracel. "Najednou se špatně pohyboval a vypadalo to, že zkolabuje," všiml si Štěpánek. Rozhodčí na umpiru vzápětí zápas za stavu 3:5 z pohledu českého tenisty přerušil, aby se mohl očistit kurt. "To mě zachránilo. Odpočinul jsem si a pak se cítil o dost lépe," uznal Benneteau.

To Štěpánek z toho příliš nadšený nebyl. "Nebylo třeba dělat pauzu. Najednou dostal čas na odpočinek a pak hrál mnohem soustředěněji," řekl o svém soupeři, který čtvrtý set získal pro sebe a nakonec i celý zápas. Štěpánek na US Open neobhájil loňský postup do osmifinále a čeká ho pád z třicátého místa v žebříčku ATP. V New Yorku vypadl hned v 1. kole teprve potřetí v kariéře.

Dva kanáry pro Hájka

Nepříjemný zápas má za sebou Jan Hájek. Sice se oklepal z "kanára" v prvním setu od Američana Mardy Fishe, a další dvě sady získal pro sebe, jenže čtvrtý set prohrál znovu 0:6 a v tom rozhodujícím uhrál jedinou hru. "Po třetím setu to pro mě nevypadalo dobře, ale řekl jsem si, že tenhle zápas prostě nesmím prohrát," prohlásil po výhře domácí tenista.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík