Hlavní obsah

Kvitová doufá, že Clijstersovou na US Open potrápí

NEW YORK

Tenistka Petra Kvitová je po výhře nad Elenou Baltachaovou ve třetím kole US Open, kde její soupeřkou bude obhájkyně titulu Kim Clijstersová. Česká hráčka se těší na zápas na velkém kurtu a doufá, že Belgičanku potrápí víc než při posledním vzájemném utkání.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová během US Open

Článek

"Každý se dá porazit. Bude to třetí kolo US Open, nemám co ztratit, půjdu do toho a užiju si to," řekla Kvitová Radiožurnálu.

S Clijstersovou se zatím utkala jen jednou a letos v Miami na soupeřku nestačila. Uhrála v každém setu jeden game. "Jo, bylo to docela rychlé. Může to být jenom lepší," poznamenala Kvitová. Doufá, že tentokrát bude zápas vyrovnanější. "Pokusím se ji potrápit. Ona hraje rychle, výborně se pohybuje i servíruje, ale není to hra, která by mi nevyhovovala," uvažovala Kvitová.

Semifinalistka Wimbledonu se těší, že se zápas bude hrát na jednom z velkých kurtů areálu Flushing Meadows. "Mám velké kurty hodně ráda a na US Open to žije. Těším se," řekla tenistka.

Lepší a lepší tenis

V utkání s Baltachaovou předvedla znovu o mnoho lepší tenis než v poslední době. Po úspěchu v Londýně se totiž trápila a pětkrát prohrála v prvním kole. Zápas vyhrála zase až v New Yorku. "Určitě jsem spokojená se svou hrou. Už jsem věděla, co kdy kam hrát a jak se pohybovat. Je to lepší a lepší," mohla si Kvitová pochvalovat.

Loni hrála na US Open osmifinále, takže by potřebovala ještě jedno kolo uhrát, aby obhájila body do žebříčku. "Ale jsem ráda, že jsem tady vyhrála dvě kola. Je to super po tom, co jsem prožila. Doufám, že mě to nakopne dál a už v pátek předvedu hezký tenis," uvedla.

Spolu s Ivetou Benešovou jsou jedinými českými tenistkami, které postoupily z prvního kola. Do soutěže mužů a žen přitom nastoupilo 14 zástupců. "Je škoda, že jsem postoupila jen já a Iveta," řekla, ale spasitelkou se necítila. "To bych neřekla," konstatovala.

Reklama

Související témata: