Hlavní obsah

Kolaps tenistky Azarenkové na kurtu zavinil pád při rozcvičení

NEW YORK

Kolaps tenistky Victorie Azarenkové během utkání na US Open zavinil pád při rozcvičení v tělocvičně, při kterém se běloruská hráčka udeřila do hlavy. Azarenková to uvedla v prohlášení.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Běloruská tenistka Victoria Azarenková v péči lékařů

Článek

"Při rozcvičování na utkání jsem v tělocvičně při sprintu spadla. Narazila jsem si ruku a hlavu," uvedla desátá nasazená tenistka. "Nechala jsem se prohlédnout a chtěla zápas co nejlépe odehrát a dokončit, ale cítila jsem se hůř a hůř. Bolela mě hlava a měla jsem závrať. Začal se mi rozostřovat zrak a před omdlením jsem byla slabá," popsala své obtíže.

Azarenková zkolabovala za stavu 1:5 v utkání 2. kola proti Gisele Dulkové z Argentiny. Už po třetí hře si zavolala fyzioterapeuta a po půlhodině hry se zhroutila za základní čárou a zůstala ležet na zemi. Po rychlé akci zdravotníků opustila kurt na kolečkovém křesle.

Po vyšetření v nemocnici odpočívala na hotelu. "Už se cítím mnohem lépe," vzkázala fanouškům na svém webu. "Děkuji všem na US Open, kteří se o mě starali. Odvedli skvělou práci. Já jsem zklamaná, ale děkuji za podporu a těším se na návrat na kurty," doplnila.

Reklama

Související témata: