Hlavní obsah

Roddicka rozčílila rozhodčí kvůli odpískané chybě nohou

NEW YORK

Americký tenista Andy Roddick během své porážky ve druhém kole na US Open křičel na rozhodčí. Domácímu hráči se nelíbilo její vysvětlení poté, co nahlásila jeho chybu nohou.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Americký tenista Andy Roddick

Článek

Sudí ohlásila chybu nohou za stavu 2:5 v třetím setu utkání se Srbem Jankem Tipsarevičem. Roddick se rozhodčí zeptal, kterou nohou čáru při podání přešlápl, a dozvěděl se, že pravou, což ho vytočilo.

"Nikdy v životě se moje pravá noha nedostala před levou (při podání)," křičel osmadvacetiletý tenista na rozhodčí. Televizní záznam potvrdil, že chybu nohou udělal, ale čáru přešlápl levou.

Roddick posléze diskutoval i s hlavním rozhodčím. "Proč neangažujete rozhodčí, kteří vědí, co dělají?" ptal se tenista a snažil se vtipkovat: "Co třeba volat 1-800. Zn. Hledáme rozhodčí!"

Srbský tenista svého soupeře chápal. Nedivil se, že byl Roddick po vysvětlení chyby naštvaný. "Já bych byl taky, kdyby mi rozhodčí řekla, že jsem přešlápl pravou nohou. Bylo to hloupé," řekl.

Roddick s postupem času po utkání uznal, že se nechal příliš unést a zbytečně rozhodit. "Zašel jsem příliš daleko? Pravděpodobně. Nechal jsem se tím otrávit víc než bylo nutné," řekl Roddick.

Incident s rozhodčí připomněl předchozí ročník turnaje. V semifinále pískla lajnová sudí Sereně Williamsové chybu nohou za stavu 5:6 a 15:30, což pomohlo Belgičance Kim Clijstersové k mečbolu. Američanka neudržela nervy na uzdě a údajně směrem k rozhodčí řekla, že ji zabije.

Tipsarevičovi nevadilo ani to, že si Roddick po třetím setu odskočil do šatny, aby si vyměnil kraťasy. Američan se tak snažil získat čas, aby se uklidnil a otočil utkání, což mu nevyšlo. "Když už nic, tak člověk přesune energii jiným směrem," řekl Roddick.

Reklama